ائتلاف های انتخاباتی در عراق پس از دهم اکتبر شکل خواهد گرفت

به گزارش وبلاگ واحدی، منابع سیاسی و حزبی در عراقی به ماهیت شکل گیری ائتلاف های انتخابات در عراق پرداختند و اعلام کردند که بر خلاف رویه معمول اینبار ائتلاف بندی ها پس از اعلام نتایج انتخابات زود هنگام پارلمانی دهم اکتبر آینده خواهد بود.

ائتلاف های انتخاباتی در عراق پس از دهم اکتبر شکل خواهد گرفت

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از بغداد الیوم، سعد السعدی یکی از رهبران ائتلاف فتح عراق اظهار داشت: اخباری که از وجود اختلافات در داخل ائتلاف فتح گفته می گردد، نادرست است و این ائتلاف منسجم است و طرح سیاسی خود را به پیش می برد.

وی اضافه کرد: گروه های تشکیل دهنده ائتلاف فتح جنبش و جوش خاصی برای مشارکت در انتخابات زودهنگام مجلسی آینده دارند.

وی ادامه داد: اختلاف نظر امری طبیعی است و همه امور با تبادل نظر و تفاهم حل می گردد بدون اینکه جدایی یا خروجی از ائتلاف فتح در کار باشد. ائتلاف فتح طرح جدید دارد که در مرحله مهم که مرحله آماده سازی برای انتخابات است، در راستای آن حرکت می نماید.

از سوی دیگر غضنفر البطیخ از رهبران ائتلاف فتح از توقف تبادل نظر میان گروه های سیاسی درباره ائتلاف بندی انتخاباتی و علت آن سخن گفت.

وی اضافه کرد: تبادل نظرها میان گروه های سیاسی درباره تشکیل ائتلاف های انتخاباتی با وجود اینکه کمیساریای عالی انتخابات موعد ثبت نام از این ائتلافها را تمدید نموده است، متوقف شده است و علت آن نیز تمایل گروه های سیاسی برای ورود انفرادی در انتخابات است.

البطیخ گفت: گروه های سیاسی خواستار تشکیل ائتلافها پس از انتخابات هستند نه قبل از آن.

از سوی دیگر رسول راضی هم به ماهیت تحرکات سیاسی جدید برای تشکیل ائتلاف های انتخاباتی پرداخت و گفت: گروه های سیاسی به دنبال تشکیل ائتلافهای سیاسی پس از اعلام نتایج انتخابات هستند نه تشکیل این ائتلاف ها برای ورود به انتخابات به شکلی که قبلا وجود داشت.

وی اضافه کرد: حضور انفرادی خواهد بود و هر تشکلی به شکل جداگانه مشارکت خواهد نمود و پس از اینکه وضع هر تشکل پس از انتخابات معین شد آنگاه ائتلاف بندی انجام خواهد شد و از این رو ائتلاف بندی پس از اعلام نتایج خواهد بود و تحرک واقعی برای تشکیل ائتلافها آنگاه آغاز خواهد شد.

تعدد ائتلاف ها و احزاب سیاسی علاقه مند به شرکت در انتخابات زودهنگام عراق در دهم اکتبر 2021 برابر با 18 مهر ماه 1400 گویای آن است که این انتخابات از حساسیت به مراتب بیشتری نسبت به دوره قبل برخوردار شده است.

در این دوره از انتخابات عراق علاوه بر ائتلاف ها و احزاب شناخته شده، پاره ای رقبای جدید قرار است شرکت نمایند و از این رو عده ای انتخابات آینده را سرآغاز تحول سیاسی در عراق می دانند.

بر اساس گزارش کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق تا به امروز 29 ائتلاف سیاسی برای شرکت در انتخابات آینده نام نویسی نموده که 25 ائتلاف قبلا در انتخابات 2018 شرکت نموده بودند.

طبق اعلام این کمیسیون تا به امروز برای 283 حزب مجوز تاسیس صادر نموده و 68 حزب جدید نیز در شرف تاسیس هستند و 77 حزب نیز برای شرکت در انتخابات آینده اعلام آمادگی نموده اند.

از حیث فردی تا به امروز 58 نفر نامزدی خود را برای انتخابات آینده اعلام نموده اند و بقیه به وسیله ائتلاف ها و احزاب سیاسی درصدد نامزدی در انتخابات آینده عراق هستند.

این در حالیست که از مجموع حدود 40 میلیون نفر جمعیت عراق 25 میلیون 139 هزار و 375 نفر واجد شرایط رای هستند و تا به امروز بالغ بر 15 میلیون نفر برای شرکت در انتخابات نام نویسی نموده و اطلاعات خود را به روز نموده اند.

این حجم بالای ائتلاف ها و احزاب علاقه مند به شرکت در انتخابات در کنار اقبال گسترده به مشارکت، همگی گویای آن است که انتخابات آینده عراق یکی از مهمترین و حساس ترین انتخابات این کشور به شمار می رود.

طبق قانون اساسی عراق، نظام سیاسی حاکم بر این کشور بعد از 2003 نظام دمکراتیک فدرال مجلسی است بنابراین مجلس مرکز ثقل سیاسی عراق به شمار می رود.

گروه های سیاسی عراقی هر چهار سال یکبار برای راهیابی به مجلس و به دست آوردن سهمی از قدرت و حضور در کابینه و دیگر پست های کلیدی کشور به رقابت با همدیگر می پردازند.

مجلس در نظام سیاسی عراق به دلیل نقشی که در معرفی نخست وزیر و تایید کابینه دارد، دارای صندلی ویژه ای است.

رهبران سیاسی عراق بر اساس یک قانون نانوشته، پست های کلیدی کشور شامل نخست وزیری، ریاست جمهوری و رئیس مجلس را بین طوایف قومی و مذهبی عظیم این کشور تقسیم نموده به نحوی که نخست وزیری برای شیعیان، ریاست جمهوری در اختیار کُردها و ریاست مجلس با اهل سنت است.

طبق قانون، عظیمترین فراکسیون مجلس مسوولیت معرفی نخست وزیر را برعهده دارد که بعد از معرفی به رئیس جمهوری، مامور تشکیل کابینه می گردد و در نهایت نخست وزیر و اعضای کابینه باید از مجلس رای اعتماد بگیرند.

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 21 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1400 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1738

به "ائتلاف های انتخاباتی در عراق پس از دهم اکتبر شکل خواهد گرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ائتلاف های انتخاباتی در عراق پس از دهم اکتبر شکل خواهد گرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید