دومین جشنواره گلاب گیری روستای امروله سنندج
به گزارش وبلاگ واحدی، مسافت سنندج تا روستای هە مروله (امروله) حدود 70 کیلومتر است که 21 کیلومتر آن از حسین آباد تا این روستا است. از قدیم الایام مردم از اقصی نقاط استان و حتی کشور هم برای بهره مندی از عرفان و تصوف نزد بزرگان طریقت به این روستا می آمدند. امروزه هم آرامگاه سید نجم الدین مامنی برای زیارت و ذکر مریدان طریقت نقشبندی و دیگر دوستداران عرفان و تصوف است.
به واسطه جایگاه معنوی گل محمدی در بین مسلمان ها، مردم این روستا از یک قرن پیش کشت این گل را آغاز کردند و چندین دهه هم است که اقدام به گلاب گیری می کنند. گل محمدی یکی از گیاهان بومی ایران است و برای نخستین بار هم ایرانیان به خواص دارویی و خوراکی این گل پی بردند و سپس اقدام به گلاب گیری کردند و بدین گونه آیین گلاب گیری قدمتی هزار ساله در کشورما دارد.
هنوز هم گلاب گیری در بین برخی از مردم این روستا به شیوه سنتی انجام می شود بدین گونه که گل محمدی را داخل دیگی ریخته و کاسه ای را داخل آن قرار می دهند و سپس درب آن را با خمیرنان گرفته و دیگ دیگری را روی آن می گذارند و داخل آن آب می ریزند سپس شعله آتش را روشن می کنند و بعد از گذشت چند ساعت و تعویض چندین مرتبه آب آن، خمیر را برداشته و محتوای کاسه داخل دیگ که عرق گل محمدی است را بیرون می آورند.
برخی از خانواده ها هم از دستگاه های اسانس گیری خانگی استفاده می کنند، ولی نحوه تقطیر گل محمدی به سبک سنتی همچنان خواهان بیشتری دارد و مردم معتقدند تهیه گلاب به این شیوه با کیفت تر است.
نکته جالب توجه در این روستا این بود که گلاب گیری از طریق زنان این روستا انجام می شود و به کاری زنانه که نیازمند ظرافت و دقت بیشتری است تبدیل شده است.
عکاس: محمد لطیف حسینی نسب
منبع: فرارو