سفرنامه یونان از زبان نفر دوم مسابقه عکاسی خبرنگاران
به گزارش وبلاگ واحدی، در پی دوم شدن من در مسابقه عکاسی مجله اینترنتی خبرنگاران من راهی یونان شدم.
ساعت 4 صبح روز آدینه 18 تیر ماه 95 (8 ژوئیه) آغاز سفر بود.
بعد از پرواز تقریبا 4 ساعته به آتن رسیدیم و همراه گروه به وسیله اتوبوسی که در اختیار تور بود راهی هتل شدیم.
هتل Divani Apoloni هتلی 5 ستاره بود که در منطقه ساحلی آتن قرار داشت. در این خط ساحلی پلاژهای مختلف برای استفاده از دریا وجود داشت.
بعد از کمی استراحت در هتل با تاکسی هایی که در مقابل هتل قرار داشتند راهی منطقه گلیفادا شدیم. هزینه کرایه یک تاکسی برای 4 نفر تا گلیفادا 7 یورو بود.
منطقه گلیفادا منطقه ساحلی تفریحی است که رستوران و کافه های مختلف و بعلاوه فروشگاه های زیادی از برندهای معروف مختلف در آن وجود دارد.
بعد از کمی گشت پیاده و دیدن فروشگاه ها و صرف یک نوشیدنی با تاکسی راهی هتل شدیم.
غذای هواپیمایی ایژین
بعد از صرف ناهار و کمی استراحت در هتل ساعت 4 بعد از ظهر همراه گروه با اتوبوس به سمت منطقه مرکزی آتن حرکت کردیم.
میدان سینتاگما در این منطقه قرار گرفته است. این میدان یکی مشهورترین میدان های جهان است.
این میدان مرکز تجمع مردم آتن و به نوعی مرکزیت شهر آتن است. در بخشی از این میدان شما با محله پلاکا روبرو هستید که بافت سنتی شهری و تجاری قدیم آتن است و میلیون ها جهانگرد از سراسر جهان به این محله برای بازدید و خرید می روند. سمت غرب سینتاگما خیابان ارمو است که مراکز خرید زیادی از برندهای معروف در آن قرار دارند. در این خیابان کلیسایی به نام پاناگیا مربوط به قرن 11 وجود دارد. در بخش دیگری از میدان سینتاگما مجلس آتن و باغ ملی زاپیون قرار گرفته است. از جمله دیدنی های میدان سینتاگما تعویض سربازان مجلس است که در جای خود دیدنی است. تعویض سربازان هر ساعت یک بار انجام می شود. لباس آنها و سبک تعویض سربازان برای عابران پیاده و جهانگردان لذتی برای دیدن فراهم می نماید. بالاتر از سینتاگما آموزشگاه ملی، دانشگاه ملی و کتابخانه ملی قرار گرفته است.
بعد از ساعاتی گشت در مرکز شهر و دیدن فروشگاه ها و خیابان های اطراف و خوردن سوولاکی، یک نوع کباب فوری یونانی که غذایی خوشمزه با قیمتی مناسب بود، با اتوبوس راهی هتل شدیم.
روز دوم
برنامه روز دوم گشت 1 روزه کشتی کروز و دیدن جزایر زیبای پوروس، هیدرا و آگینا است.
یونان یک مجمع الجزایر است که 6000 جزیره داد و بیشتر آنها مسکونی نیست.
هر 3 جزیره خانه هایی زیبا با بدنه های سفید رنگ و گنبد های آبی رنگ داشتند که رنگ سفید نماد صلح و آبی نماد آرامش است. و هر کدام شامل کوچه پس کوچه های تو در تو بودند که پر از گل های زیبای کاغذی صورتی بودند.
در ساحل هر 3 جزیره منطقه های برای پهلو گرفتن قایق ها و کشتی ها بود که منظره زیبایی را به وجود آورده بودند. با وجود صخره ای بودن بیشتر سواحل این جزایر، مردم در حال شنا کردن در آب بسیار زلال و آفتاب گرفتن در آن ها بودند. در سراسر این جزایر مغازه های متنوعی برای خرید سوغاتی و صنایع دستی یونان وجود داشت که بسیار دیدنی بودند.
در کشتی ناهار خوردیم و بر روی عرشه به دیدنی جزایر کوچک و بزرگ و آبی دریای زیبای اژه نشستیم و از برنامه های متنوعی که تدارک دیده بودند استفاده کردیم، مانند پایکوبی های محلی کشور یونان و...
جزیره آگینا آخرین جزیره بود که وقت خود را بعد از یک گشت، در کافه ای به صرف نوشیدنی گذراندیم.
در نهایت در ساعت 19:30 به آتن بازگشتیم و با اتوبوس راهی هتل شدیم.
روز سوم
روز سوم روز بازدید از فرهنگ و تاریخ شهر آتن بود که دیدن آنها برای هر فردی که به آتن سفر می نماید لازم است.
یونانی های قدیم به خدایان مختلف اعتقاد داشتند. خدای خدایان زئوس نام داشته و خدایان دیگر یا بچه ها زئوس بودند یا برادران زئوس، مانند هفاستئوس خدای آهنگری، آتنا خدای خرد و جنگاوری، پزایدون خدای دریا، آپولو خدای هنر و...
12 خدا بر روی کوه المپ زندگی می کردند.
بعد از صرف صبحانه در تراس بوفه هتل که منظرهی زیبا به سمت دریا داشت راهی مجموعه آکروپلیس شدیم. برای ورود به مجموعه بلیط 20 یورویی بازدید از مجموعه را تهیه کردیم و وارد مجموعه شدیم. آسمان صاف و بسیار گرم بود، و همراه داشتن عینک آفتابی و کلاه آفتابگیر ضروری بود.
تاریخ آتن به 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می شود. اولین اقامت افراد در تپه آکروپلیس بوده و بعد توسعه یافته است.
آکروپلیس به معنای شهری بر روی بلندی است. این مجموعه بر روی تپه سنگی به ارتفاع 150 متر ساخته شده است و شامل بناهای پارتئون، دروازه پروپلیا، معبد ارختئوم، معبد آرتمیس، معبد الهه پیروزی آتنا نایکی، نگارخانه کالکوئیکی و محل پیکره آتنا پروماوخوس است.
در بدو ورود به مجموعه در سمت چپ آمفی تئاتر هردوس آتیکوس قرار داشت. این آمفی تئاتر قرن دوم میلادی به سبک کلاسیک به وسیله آتیکوس به افتخار همسرش ساخته شده است. ردیف های متحدالمرکز صندلی های دیدنگران به صورت نیم دایره در سراشیبی یک تپه ساخته شده و قطر دایره بیرونی اش تقریبا 120 متر است. در وسط تئاتر فضایی دایره ای شکل برای اجرای نمایش وجود دارد و محل ارکستر، پیش صحنه و صحنه دارای بیشترین درجه سهولت دیدنی نمایش است. روی کل بنا را سقفی می پوشانده که بعدها در قرون وسطی ساخته شده. صندلی ها ابتدا از چوب بودند و بعدها بازسازی می شوند و به صورت سنگی در می آیند. ظرفیت این آمفی تئاتر 5 هزار نفر است. یونانی ها یکی از اولین تمدن هایی هستند که نمایشنامه و نمایشنامه نویسان مهمی دارند.
بعد از گذر از یک شیب راهه به دروازه پروپلیا اولین ساختمان ورودی آکروپلیس قرار گرفته است.
این دروازه شامل 5 ورودی بوده است. در بخش مرکزی دروازه، تالاری بزرگ با انتهایی باز وجود دارد که دارای یک پیشخوان شش ستونی به شیوه دوریک است و در طرفین آن دو رواق دوریک کوچک تر با زاویه قائمه قرار گرفته است. وجود پلکان در دو طرف محور اصلی برای عابران و وجود شیبراهه برای عبور چهارپایان از دیگر عناصر این دروازه است. در طرفین دروازه کتابخانه و نخستین تالار نقاشی ایجاد شده بود.
در کنار سردر ورودی کهن ترین بنای یونیک آکروپلیس به نام معبد آتنا نایکی (الهه پیروزی) قرار گرفته است و دارای 4 ستون در هر رواق است.
در نقطه مرکزی آکروپلیس معبد پارتئون قرار گرفته است، این معبد به افتخار الهه آتن ساخته شده است. ستون های این معبد به قطر 2 متر و ارتفاع 10 متر و به سبک دوریک و دارای 2 سنتوری است که همگی از سنگ مرمر ساخته شده اند. در این معبد تمام اصول هندسه، معماری و ریاضیات به کار برده شده است. این معبد هم اکنون در حال بازسازی و بازسازی است.
در کناره شرقی آکروپلیس در نزدیکی معبد پارتئون معبد دیگری به نام ارختئوم وجود دارد. معروفیت این معبد به خاطر ایوان جنوبی آن است که با 6 ستون به نام کاریاتید (پیکره زن) تزئین شده اند، که به رواق دوشیزگان معروفیت دارد.
طرح کلی معبد بسیار نامنظم است.
بعد از بازدید از تپه آکروپلیس پیاده به سمت موزه آکروپلیس حرکت کردیم که در نزدیکی تپه آکروپلیس قرار داشت. این موزه 10 سال قبل به شیوه مدرن و بسیار زیبایی معماری شده است. در این موزه منطقه قدیمی شهر در ارتفاع پایین تر یعنی در زیرزمین قرار گرفته و روی آن با شیشه قطور پوشانده شده و می توانید روی شیشه راه بروید و یونان قدیم را زیر پای خود در عمق تقریبا 10 متری دیدن کنید.
بعد از تحویل کیف های خود به بخش امانت داری از قسمت های مختلف موزه دیدن کردیم.
تمام اشیاء و مجسمه هایی که در این موزه نگهداری می شوند اشیا و قطعاتی هستند که از تپه آکروپلیس به دست آمده اند.
بعد از بازدید موزه به رستورانی که در نزدیکی آکروپلیس قرار داشت رفتیم و ناهار صرف کردیم و سپس با اتوبوس به گشت photo stop دیگر بناهای تاریخی آتن پرداختیم.
از جمله: ورزشگاه المپیک پاناتیناکوس، معبد زئوس، تاق آدریان، پارک ملی، کتابخانه ملی، دانشگاه آتن، مجلس آتن و مراسم تعویض سربازان مجلس.
ورزشگاه المپیک پاناتیناکوس: ورزشگاهی با ظرفیت 69 هزار نفر است از سنگ مرمر ساخته شده و در سال 1896 میزبان مسابقات المپیک بوده است.
معبد زئوس: بزرگترین معبد یونان با 104 ستون به ارتفاع 17 متر که تنها 16 ستون آن به جای مانده است و از سنگ مرمر ساخته شده است.
دانشگاه آتن: 150 سال پیش به شیوه نئوکلاسیک ساخته شده است.
بعد از بازدید شهری از بناهای تاریخی و ملی آتن راهی تپه لیکاپتوس (بام آتن) شدیم که ارتفاعی برابر 227 متر داشت و با تله کابین به بالای کوه رفتیم. از بالای لیکاپتوس تمام شهر آتن به زیبایی قابل مشاهده است از آکروپلیس گرفته تا دریای اژه. بعد از این منظره زیبا و صرف یک نوشیدنی با اتوبوس به سمت منطقه پلاکا رفتیم تا در کوچه پس کوچه های زیبا و شلوغ آن قدم بزنیم و لذت ببریم. در بیشتر خیابان های این منطقه ورود ماشین ممنوع است و می توانید با خیال راحت در کوچه ها قدم زده و از مغازه های زیبایی دیدن کنید که سوغاتی و صنایع دستی یونان را به فروش گذاشته اند. در این مغازه ها انواع زیتون و روغن زیتون و سایر محصولات زیتون به فروش گذاشته شده بود و بعلاوه صندل های چرم کار دست و ... . در این کوچه ها پر بود از انواع کافه ها و رستوران ها که مردم در آخر هفته و در تعطیلات خود به آنجا آمده و ساعاتی را در کنار هم سپری می کردند و از هر سو صدای موسیقی به گوش می رسید. در نهایت بعد از صرف شام در یکی از رستوران های پلاکا با تاکسی راهی هتل شدیم تا روزی دیگر را با سفر به جزیره زیبای سانتورینی آغاز کنیم.
روز چهارم
صبح روز 11 ژوئیه ادامه سفر ما به سوی جزیره زیبای سانتورینی بود. بعد از خارج شدن از هتل به وسیله اتوبوس راهی فرودگاه شدیم و بعد از پروازی تقریبا 45 دقیقه ای به جزیره سانتورینی رسیدیم.
از داخل هواپیما جزایر بزرگ و کوچک زیادی به چشم می خورد که جزیره سانتورینی زیباترین آنها بود.
پس از پیاده شدن از هواپیما و تحویل گرفتن بارها با مینی بوسی که در اختیار گروه بود راهی هتل شدیم. هوا صاف و کمی گرم بود.
تمام ساختمان ها با بدنه سفیدرنگ و در و پنجره و گنبد آبی رنگ بودند که در مقابل خیلی از آن ها استخرهای زیبایی رو به دریا قرار داشت. گفتنی است که این جزیره در سال 2011 به عنوان رمانتیک ترین جزیره شناخته شده است.
هتل ما در منطقه fira قرار داشت. بعد از تحویل گرفتن اتاق ها و کمی استراحت، ساعت 5 بعدازظهر به منظور گشت پیاده در کوچه پس کوچه های منطقه fira از هتل خارج شدیم. کوچه ها پر بود از مغازه ها و کافه های رنگارنگ. در هر نقطه که به چشم می خورد صنایع دستی یونان به فروش می رسید. چیزی که توجه ما را به خود جلب کرد زیورآلاتی بود که از سنگ های آتشفشانی سانتورینی ساخته شده بودند. زیرا این جزیره زیبا نتیجه فعالیت های آتشفشانی بوده است.
در قسمت پایین جزیره قسمتی که کشتی های مسافربری پهلو می گرفتند، تله کابینی قرار داشت تا مردم را به قسمت بالایی جزیره انتقال دهد. بعلاوه پله هایی برای طی این مسیر وجود داشت، ولی به علت زیاد بودن خسته کننده هستند، به همین منظور الاغ هایی برای انتقال افراد به بالای جزیره وجود داشتند که جالب توجه بود.
بعد از گشت مغازه ها و دیدن محله fira به وسیله اتوبوس به سمت منطقه oia برای دیدنی غروب زیبا و منحصربه فرد آن حرکت کردیم.
وقتی بعد از 30 دقیقه به oia رسیدیم همه جهانگرد ها منتظر غروب زیبای oia بودند.
بعد از پیاده شدن از اتوبوس مسیر کوتاهی را که پر بود از مردمی که برای دیدن این منظره زیبا در حرکت بودند طی کردیم و وقتی به آنجا رسیدیم به سختی جایی برای ایستادن پیدا کردیم. بیشتر مردم در حال عکاسی و فیلم برداری از این منظره بودند. غروب بسیار دل انگیزی بود. در پایین جزیره کشتی ها و قایق هایی به چشم می خوردند که به سوی غروب خورشید در حرکت بودند.
پس از گذشت ساعتی خورشید به طور کامل غروب کرد و تمامی مردم آغاز به دست زدن کردند که بسیار جالب بود.
در نهایت در یکی از رستوران های oia به صرف غذای دریایی گذراندیم و سپس به سمت fira راهی شدیم.
روز پنجم
روز بعد، پس از صرف صبحانه در هتل با اتوبوس هایی که در جزیره بود به سمت یکی از سواحل fira حرکت کردیم تا از امکانات ساحل مانند شنا کردن، آفتاب گرفتن و قدم زدن در کنار دریای زیبای اژه استفاده کنیم.
بعد از ساعاتی در ساحل و دیدن مغازه های ساحلی در یکی از رستوران ها ناهار صرف نموده و بعد با اتوبوس به سمت هتل راهی شدیم.
در هتل استراحت نموده و عصر آن روز را در خیابان های اطراف به خرید سوغاتی و صنایع دستی گذراندیم.
بعد از غروب آفتاب در یکی از رستوران های fira که در ارتفاعی بالاتر از منطقه ها مسکونی قرار داشت و منظره شب جزیره به زیبایی قابل مشاهده بود به صرف نوشیدنی گذراندیم و بعد پیاده به هتل رفتیم.
روز ششم
روز 13 ژوئیه تاریخ بازگشت ما به سوی ایران بود. صبح بعد از بستن ساک ها و تحویل آنها به قسمت امانت داری اتاق ها را ترک کردیم. چون ساعت پرواز 6 بعدازظهر به سوی آتن بود وقتی برای گشت در کوچه ها و منطقه ها زیبای دیگر سانتورینی که از آنها دیدن ننموده بودیم داشتیم و من نیز وقت را غنیمت شمرده و عکسهای بیشتری تهیه کردم.
در نهایت بعد از صرف غذای خوشمزه یونانی به نام جیرو که غذایی مانند کباب ترکی در نان مدیترانه ای بود و تنها 3 یورو قیمت داشت به سمت هتل حرکت نموده و با اتوبوس راهی فرودگاه شدیم.
چون دو پرواز پی در پی داشتیم، اول به آتن و بعد به تهران، ساک های خود را مستقیم به قسمت بار تهران فرستادیم. بعد از دو پرواز در ساعت 4:30 بامداد 5شنبه 13 ژوئیه با کوله باری از تجربه به وطن بازگشتیم.
منبع: کجارو