خبرنگاران درباره ملکه رنجبر

به گزارش وبلاگ واحدی، تهران- خبرنگاران- ملکه رنجبر بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی به شمار می رود که با بازی در نقش کوزت در بینوایان به این عرصه گام نهاد. وی در طول فعالیت هنری خود، 39 اثر در سینما و تلویزیون برجای گذاشت که با نقش آفرینی در سه فصل سریال زیر آسمان شهر بیش از پیش شناخته شد.

خبرنگاران درباره ملکه رنجبر

ملکه رنجبر در 10 شهریور 1315خورشیدی در رشت دیده به دنیا گشود، این در حالی است که در بیشتر سایت ها تاریخ تولد وی را 1317خورشیدی ذکر نموده اند. رنجبر در این خصوص گفته بود، من متولد 1315 هستم اما می نویسند 1317 نمی دانم این سال تولد از کجا آمده. من که جایی این را نگفتم و هر چه هم گفتم متولد 1315 هستم باز می نوشتند 1317.، مدام می گفتم چرا 2 سال کم می نویسید، می گفتند عیبی ندارد. وی تا مقطع سوم دبیرستان تحصیل نموده است. خانواده اش از مهاجران قفقاز بودند که به ایران آمدند و در رشت ساکن شدند. وی در این خصوص می گوید: پدر و مادرم هر2 گرجستانی بودند و حدود یکصد سال پیش پدرم که کارگردان عظیمی بودند به همراه مادرم برای اجرای تئاتری به ایران آمدند و ماندگار شدند. پدرم جزو نخستین افرادی بود که تئاتر را در ایران اجرا کرد و مادرم سومین زن مسلمانی بودند که به روی صحنه تئاتر رفتند. پدرم در زمان حیات از من خواسته تا آخرین لحظه در صحنه تئاتر بمانم و تا اکنون سعی کردم به این خواسته پدرم جامه عمل بپوشانم.

پدرش، عبادالله رنجبر از بنیانگذاران تئاتر در ایران به شمار می رفت و به دلیل اینکه پدرش از مردان تئاتری آن دوران بود و در عرصه هنر و بازیگری فعالیت داشت از کودکی تحت آموزش های پدر هنرمندش در تئاتر عظیم شده و به اجرای نمایش پرداخت. وی در 6 سالگی برای نخستین بار روی صحنه رفت و در نمایش بینوایان نقش کوزت را بازی کرد، سپس در 10 سالگی به تهران رفت و در تئاتر سعدی بازیگری خود را ادامه داد. این بانوی هنرمند از همان آغاز افتتاح تلویزیون به اجرای برنامه های زنده پرداخت و در 18 سالگی همکاری خود را با رادیو آغاز کرد. این بانوی هنرمند می گوید: پدرم در راستا ورود به عرصه تئاتر خانواده اش را هم با خود همراه کرد و من هم همراه چهار خواهرم از همان روزهای اول در راستا تئاتر بودم و روی صحنه و در طول نمایش ها عظیم شدم البته آنها در تئاتر ماندند و فقط من به سینما راه پیدا کردم.

رنجبر بسیاری از مدارک و عکس های پدرش را که بعضی از آنها مربوط به 120 سال قبل بود به موزه سینما اهدا کرد. وی می گوید: شما جوان ها نمی دانید ما چقدر در راه به ثمر رسیدن هنر تئاتر در ایران بدبختی کشیدیم و دشواری دیدیم. با اهدای این مدارک به خانه سینما خواستم، جوان ها بدانند چقدر کار کردن در عالم هنر و به خصوص هنر تئاتر در زمان ما سخت بوده است.

رنجبر در 1345 خورشیدی وقتی 28 سال داشت، ازدواج کرد. وی در مورد نحوه آشنایی با همسرش گفته بود: ما برای یک اجرا به شیراز رفتیم و آنجا اجرا داشتیم و قسمت شد که آن جوان که یکی از تماشاگران بود به دنبال من به تهران آمد و با هم ازدواج کردیم. حاصل این زندگی یک پسر شد. رنجبر پس از انقلاب به انگلیس نزد فرزندش رفت، این مهاجرت حدود 20 سال به طول انجامید اما به عشق ایران به وطن بازگشت. وی همچنین در 1335 خورشیدی توسط پدرش به عنوان کارمند شهرداری در 18 سالگی مشغول شده و در 1358خورشیدی بازنشسته شد.

ورود به عرصه سینما و تلویزیون

رنجبر در یکی از گفت وگوهای خود گفته بود که تلویزیون ایران را ما افتتاح کردیم. من از هشت سالگی روی صحنه تئاتر بودم و در نمایش بینوایان نقش کوزت را بازی کردم. در واقع من اولین کوزت ایران هستم. از همان کودکی تحت نظارت پدرم وارد عالم بازیگری شدم و کارم را از تئاتر آغاز کردم. در 16 سالگی وارد سینما شدم و پس از آن به رادیو و تلویزیون رفتم و در نمایشنامه های رادیویی مشغول به کار شدم. وقتی قرار شد، تلویزیون به ایران بیاید ما هنرمندان دور هم جمع شدیم تا برای برنامه سازی فکر کنیم. اولین شبی که تلویزیون ملی ایران به شکل رسمی روی آنتن رفت، من و دیگر هنرمندان در آن برنامه حضور داشتیم و تنها شبکه ایران در آن موقع را افتتاح کردیم.

همچنین وی در 1338 خورشیدی نخستین نقش آفرینی تلویزیونی خود را با بازی در تله تئاتر آیدا و مرد صیاد ارایه کرد. این نمایشنامه از نخستین نمایشنامه های پخش شده از تلویزیون ایران بود. او همچنین در سریال خانه به خانه کیانوش عیاری، بازگشت پرستوها ابوالقاسم طالبی، داستان یک شهر اصغر فرهادی، ورثه آقای نیکبخت مرضیه برومند، آشپزباشی محمدرضا هنرمند، سایه روشن آرش معیریان و بسیاری از سریال های دیگر بازی نموده است. آخرین نقش آفرینی تلویزیونی ایشان مربوط به تله فیلم هیچ و پوچ است که در 1392خورشیدی به کارگردانی مهدی فارغی ساخته شده است.

این بانوی هنرمند در 1380 خورشیدی دوران شکوفایی را در عرصه سینما و تلویزیون تجربه کرد، وی در این سال با بازی در 2 فیلم و سریال مهم با نام های فیلم نان و عشق و موتور 1000 به کارگردانی ابوالحسن داوودی و سریال زیر آسمان شهر به کارگردانی مهران غفوریان خود را به مردم معرفی کرد در واقع وی با نقش آفرینی در سه فصل سریال زیر آسمان شهر در نقش مهتاج فرامرزی زن کیومرث ملک مطیعی به شهرت رسید و در کنار همکاری با بازیگرانی نظیر حمید لولایی، مهران غفوریان، کامران ملک مطیعی و نصرالله رادش بر تجارب خود اضافه کرد. وی می گوید در عالم هنر همواره لذت برده ام. همواره افتخار می کردم. همواره عاشقانه کار می کردم. برای کاری مثل آسمان شهر ما حدود 2 سال شب ها تا صبح بیداری می کشیدیم. من هر کاری انجام دادم با جان و دل بوده است.

این هنرمند پیشکسوت نخستین فیلم سینمایی خود را با نام عمر دوباره به کارگردانی پرویز خطیبی در 1331خورشیدی بازی کرد، وی در ادامه فعالیت های هنری خود در 1387 خورشیدی و در حالی که 70 سال داشت در فیلم پسر آدم، دختر حوا و در کنار هنرمندانی چون مهناز افشار، حامد کمیلی، رامبد جوان و لیلا اوتادی بازی خود را به نمایش گذاشت.

یکی از ویژگی های حرفه ای بیوگرافی ملکه رنجبر آن هست که در مدت زمان بازیگری خود در تلویزیون و سینما بازی نموده است، هر چند وی را باید بیشتر بازیگر سینما بدانیم چرا که 74درصد آثار وی سینمایی و 26 درصد آثارش تلویزیونی است. در واقع ملکه رنجبر از مجموع 39 اثری که در کارنامه دارد، در 29 اثر در سینما به ایفای نقش پرداخته و در 10 اثر در تلویزیون بازی نموده است. بدین ترتیب کوزت سینمای ایران بیش 6دهه در عرصه سینما و تلویزیون و تئاتر فعالیت کرد و از بهترین و با سابقه ترین بازیگران از دهه 30 تا به امروز بوده و کارنامه هنری پرباری دارد. آخرین فیلم سینمایی این بازیگر نامدار،گناهکاران به کارگردانی فرامرز قریبیان بود که در 1391 خورشیدی ساخته شد.

فعالیت های اجتماعی

ملکه رنجبر سال ها عضو هلال احمر بود و همواره از کارهای خیر استقبال می کرد، او در زمانی که بم زلزله آمد، برای جمع کردن یاری های مردمی از هیچ تلاشی دریغ نکرد و همواره در مراسم خیریه پیشقدم بود. سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با اشاره به نقش این هنرمند در فعالیت های اجتماعی گفت: وی توانسته بود به عنوان یک هنرمند ارتباط موثری با مجموعه های فعال در حوزه های اجتماعی برقرار کند که حضور در بنیادهای خیریه و پرداخت هزینه آزادی زندانیان بخشی از این فعالیت ها بود.

خاموشی

انتها این بانوی هنرمند و محبوب بعد از سال ها تحمل بیماری در هشت اسفند 1398خورشیدی دار فانی را وداع گفت.

منبع: ایرنا
انتشار: 23 مهر 1399 بروزرسانی: 23 مهر 1399 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1328

به "خبرنگاران درباره ملکه رنجبر" امتیاز دهید

1 کاربر به "خبرنگاران درباره ملکه رنجبر" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران درباره ملکه رنجبر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید