راهنمای خرید هاست (انواع هاست و ویژگی های یک هاست مطمئن)
به گزارش وبلاگ واحدی، خبرنگاران | سرویس تکنولوژی - شاید شما هم علاقه مند به خریداری هاست برای راه اندازی یک سایت باشید و به همین سبب، بخواهید درباره انواع هاست اطلاعات بیشتری کسب کنید. به طور کلی، پنج نوع سرویس Hosting یا میزبانی جهت بارگذاری وب اپلیکیشن ها توسط شرکت های مختلف ارائه می شوند که هر یک ویژگی های منحصربه فرد خود را دارا بوده و متناسب با نیاز افراد دارای قیمت های متفاوتی نیز هستند. در ادامه، به بررسی هر یک پرداخته و موارد استفاده آن ها را ارائه خواهیم کرد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
- میزبان وب
- انواع سرویس هاست
- ویژگی های یک هاست مطمئن
میزبان وب
Web Host یا میزبان وب سرویسی است که امکان فعال سازی و بارگذاری وب سایت در بستر اینترنت را برای افراد فراهم می آورد. به علاوه، سرویس میزبان یکسری سرور اختصاصی یا اشتراکی در اختیار وب مسترها قرار می دهد تا بدین وسیله بتوانند سایت خود را در معرض دید کاربران قرار داده، دیتای مورد نیاز سایت را روی سرور ذخیره کرده و همچنین امکان اتصال کاربران از تمامی نقاط جهان به وب سایت مذکور را از طریق اینترنت فراهم آورند. بنابراین به طور کلی می توان گفت که وب سرورهای میزبان یکسری کامپیوتر بزرگ هستند که به طور خاص برای ذخیره دیتای مورد نیاز وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها ساخته و بهینه سازی شده اند.
انواع سرویس هاست جهت میزبانی وب اپلیکیشن ها
1. میزبانی اشتراکی (Shared Hosting)
میزبانی اشتراکی ساده ترین نوع سرویس هاست است که بیشتر افراد از این نوع سرویس برای بارگذاری وب اپلیکیشن مد نظر استفاده می کنند. در واقع، این نوع سرویس هاستینگ بسیار مقرون به صرفه بوده و تمامی ویژگی های اساسی مورد نیاز برای راه اندازی یک وب سایت ساده را ارائه می دهد. همچنین سرویس هاست اشتراکی قابلیت پشتیبانی از بازدید صدها کاربر به صورت روزانه از وب سایت را دارا است، اما محدودیت هایی دارد که از آن جمله می توان به محدودیت در افزودن دامنه وب سایت، محدودیت در ارائه اکانت های ایمیل تحت دامنه وب سایت مربوطه، محدودیت های پهنای باند و امنیت کمتر اشاره کرد. به طور کلی، یک اکانت هاستینگ اشتراکی از طریق تقسیم وب سرور به صدها یا هزاران اکانت هاستینگ کوچک تر ایجاد می شود که منابع سرور، پهنای باند و فضای ذخیره سازی دیتا را با یکدیگر به اشتراک می گذارند.
2. سرور مجازی (VPS)
VPS Hosting مخفف Virtual Private Server بوده و مشابه اکانت اشتراکی است، اما ویژگی های دیگری دارد که از آن جمله می توان به تقسیم وب سرور به تنها چند اکانت زیرشاخه اشاره کرد. در واقع، سرویس هاستینگ VPS امکان اشتراک وب سرور مابین اکانت های زیرشاخه را با اختصاص منابع مجزا از وب سرور مد نظر فراهم می آورد، بدین معنی که اکانت های هاستینگ مختلف به سرور اشتراکی دسترسی داشته اما منابع اختصاصی خود را نیز در اختیار خواهند داشت. به علاوه، هر اکانت VPS می تواند نرم افزارهای منحصربه فرد خود را در اختیار داشته و به صورت مستقل از سایر اکانت های میزبانی شده، کانفیگ سرور شود.
3. سرور اختصاصی (Dedicated Hosting)
این سرویس به منزله سرویس هاستینگ اختصاصی بوده که در صورت خرید آن، تمامی امکانات وب سرور با همه منابع، پهنای باند و فضای ذخیره سازی به فرد مورد نظر اجاره داده می شود. به طور کلی، هزینه سرور اختصاصی تقریباً بالا بوده و رقمی در حدود 120 دلار در ماه است که این رقم جدای از هزینه های نصب و لایسنس های مربوط به نرم افزارهای مورد استفاده خواهد بود. همان طور که اشاره شد، هزینه سرور اختصاصی تا حدودی بالا است اما از سوی دیگر امکان شخصی سازی و تعریف ویژگی های سفارشی و متناسب با نیاز وب مستر را در اختیار ایشان قرار می دهد. همچنین این سرویس هاستینگ دارای بالاترین امنیت، عملکرد و انعطاف پذیری است.
4. میزبانی ابری (Cloud Hosting)
میزبانی ابری نوعی جدید از سرویس هاستینگ به شمار می آید که در چند سال گذشته بسیار محبوب شده است. در مواردی که وب سایت یا فایل های مورد نیاز آن در سرویس ابری آپلود می شوند، در واقع مابین سرورهای مختلف در سراسر جهان تقسیم می شوند و بدین ترتیب می توان از هر نقطه جهان با اتصال به اکانت هاستینگ خود به فایل های مذکور دسترسی پیدا کرد. به علاوه، نکتۀ قابل توجه در ارتباط با سرویس هاستینگ ابری این است که غالباً برای ذخیره اطلاعات غیر حساس مورد استفاده می گیرد.
5. سرویس میزبانی مدیریت شده (Managed Hosting)
سرویس میزبانی مدیریت شده اغلب توسط وب مسترهایی انتخاب می شود که زمان یا دانش فنی مورد نیاز برای مدیریت سیستم یا سرور ندارند. در صورت انتخاب این سرویس میزبانی، علاوه بر اجاره سرور، خدمات پشتیبانی مورد نیاز از طرف ارائه دهنده سرویس همچون ارتقاء نرم افزارهای مورد استفاده و تأمین امنیت وب سرور دریافت می کنید. به طور کلی، بیشتر اکانت های هاستینگ که با نرم افزارهای از پیش نصب شده مانند cPanel ارائه می شوند، از نوع سرویس هاستینگ مدیریت شده هستند. در ادامه، برخی از نکاتی را بیان می کنیم که در هنگام خرید هاست می باید مد نظر قرار داده شوند.
ویژگی های یک هاست مطمئن
1. سرعت عملکرد
همان طور که می دانید، اولین تأثیری که یک وب سایت یا وب اپلیکیشن بر روی کاربران خود می گذارد از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل، سرعت وب سایت باید به گونه ای باشد که به سرعت بارگذاری شده و بازدیدکنندگان جدیدی که وارد وب سایت می شوند، در کمترین زمان ممکن بدان دسترسی پیدا کنند؛ بنابراین شرکتی که سرویس هاستینگ را برای وب سایت شما ارائه می دهد، باید در این زمینه عملکردی مناسب داشته باشد که برای رسیدن به این هدف، نیاز به سرمایه گذاری روی امکانات سخت افزاری و نرم افزاری دارد.
2. امنیت، قابلیت اطمینان و آپ تایم بالا
چنانچه وب سایتی به اصطلاح Down شود، تأثیر بدی بر روی کسب وکار مربوطه و همچنین تجربه کاربری افراد داشته و ممکن است منجر به از دست رفتن بخشی از درآمد آن شود. به علاوه، در صورتی که هکرها به وب سایت مورد نظر خود دسترسی یافته و برخی موارد مخرب را در آن بارگذاری کنند، نه تنها کامپیوترهای کاربران را آلوده می کنند، بلکه گوگل نیز هشداری مبنی بر مخرب بودن وب سایت مورد نظر صادر کرده و بدین ترتیب رتبه وب سایت دستخوش تغییرات منفی می شود. بنابراین در این مورد نیز شرکت هاستینگ مربوطه باید از قابلیت های مورد نیاز جهت حفظ ثبات، امنیت و آپ تایم بالا برخوردار باشد.
با توجه به موارد بالا، شرکت هاستینگ مربوطه نیاز به به روزرسانی امکانات نرم افزاری سرورهای خود دارد تا توانایی مواجهه با آسیب پذیری های امنیتی را داشته باشد. به علاوه، جهت حفظ صحت دیتای وب سایت مورد نظر باید طی فواصل زمانی مشخص نسخه های Backup (پشتیبان) از آن ها تهیه کنید تا در صورت بروز هر گونه اتفاق و آسیبی به سیستم، امکان بازگرداندن اطلاعات وب سایت به همراه آخرین تغییرات اعمال شده در آن را داشته باشید.
3. ارائه خدمات و پشتیبانی از مشتری
شرکت ارائه کننده سرویس هاستینگ می باید قابلیت ارائه خدمات پشتیبانی در 24 ساعت از شبانه روز، در 7 روز هفته و در کمترین زمان ممکن را داشته باشد. در واقع، وب مسترها به فردی نیاز دارند تا به مسائل موجود توجه کرده و پیشنهاد هایی جهت رفع آن ها ارائه دهد. بنابراین شرکت هاستینگی را انتخاب کنید که بتواند به روشی مناسب و در کمترین زمان ممکن در جهت رفع مسائل به وجود آمده اقدام کند.
4. ویژگی ها و محدودیت ها
شرکت هاستینگ مورد نظر باید نرم افزار و زیرساخت لازم برای بارگذاری وب سایت و سیستم مدیریت محتوای آن را ارائه دهد. به عبارت بهتر، شرکت مذکور باید از ویژگی هایی همچون فضای ذخیره سازی مورد نیاز برای ذخیره دیتای وب سایت و پشتیبانی از تعداد دامنه های مورد نیاز برای وب سایت مورد نظر برخوردار باشد. به علاوه، در صورت نیاز به ارائه اکانت های ایمیل تحت دامنه وب سایت خود باید قابلیت سرویس در فراهم کردن این موضوع را مورد بررسی قرار دهید.
از جمله دیگر ویژگی های یک سرویس هاست مناسب می توان به پشتیبانی از دیتابیس مورد استفاده در توسعۀ وب اپلیکیشن، فریمورک (framework) و زبان برنامه نویسی مورد نظر در توسعه آن و امکان پیاده سازی Cron Jobs اشاره کرد (Cron Jobs به مجموعه ای از اسکریپت هایی گفته می شود که در دوره های زمانی مشخص اجرا شده و منجر به انجام یکسری کار مشخص می شوند.) به علاوه، به خاطر داشته باشید که یک سرویس هاستینگ خوب باید قابلیت مقیاس پذیری داشته باشد تا در صورت نیاز به راحتی بتوانید وب سایت خود را به وب هاست دیگری منتقل کنید.
همچنین به خاطر داشته باشید که محدودیت هایی که روی سرویس هاستینگ وب سایت تان اعمال می شوند نباید بیش از آن چیزی باشد که منجر به از دست رفتن اهداف وب اپلیکیشن مذکور شود. برای مثال، برخی شرکت های ارائه هاستینگ مدعی ارائه پهنای باند بی نهایت هستند اما این در حالی است که برخی محدودیت ها در پهنای باند فراهم شده دارند.
5. فرهنگ و اعتبار شرکت ارائه دهنده سرویس هاست
بدیهی است که اعتبار شرکت هاستینگ تأثیر قابل توجهی در انتخاب آن دارا است و وب مسترها نیاز به شرکتی دارند که بتوانند بدان اعتماد کنند. در واقع، این شرکت باید متناسب با نیازهای وب مستر انتخاب شده و از توانایی های لازم جهت حفظ امنیت و صحت آن برخوردار بوده و صرفاً به دنبال درآمدزایی نباشد.
6. قیمت سرویس هاستینگ
صرفه جویی چند دلار در ماه نباید جزو اولویت های افراد به عنوان وب مسترها باشد؛ بدین معنی که برخورداری از یک سرویس هاستینگ خوب نیازمند پرداخت هزینه ای متناسب با آن است. همواره به خاطر داشته باشید که فریب شرکت هایی را نخورید که سرویس هاستینگی را با کمترین قیمت ارائه می دهند یا مدعی هاستینگ رایگان هستند، چرا که ارائه سرویسی امن، قابل اطمینان و سریع نیازمند پرداخت هزینه است. به علاوه، از سایر هزینه هایی همچون پرداخت هزینه برای دامنه های جدید یا افزودن سایر قابلیت های دیگر اطمینان حاصل کنید. همچنین باید دوره اشتراک های ارائه شده توسط شرکت را مورد بررسی قرار دهید و هزینه های پیش پرداخت برای دستیابی به سرویس های بلندمدت و شرایط بازپرداخت هر یک را پرس وجو کنید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی انواع سرویس های هاستینگ پرداخته و برخی از مهم ترین ویژگی های یک سرویس هاستینگ مناسب ارائه شد که با مطالعه آن ها و تحقیق و بررسی نیازمندی های وب اپلیکیشن خود می توانید سرویس هاستینگ مناسبی را انتخاب کرده و وب سایت خود را روی آن بارگذاری کنید. همچنین در صورتی که در ابتدای راه برای تأسیس یک وب سایت هستید، باید با اصول راه اندازی سایت آشنا باشید. تجربه شما از خرید هاست چیست؟ شما می توانید در صورت تمایل، دیدگاه ها، سوالات و تجربیات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
منبع: setare.com