طرز تهیه مربای به با پوست خوشرنگ و خوشمزه
به گزارش وبلاگ واحدی، عطر شیرینِ بِه یک ترکیب بی نظیر است که هر ذره از آن یادآور روزهای سرد زمستان و یک فنجان چای داغ است. مربای به با پوست، علاوه بر طعم فوق العاده، از خواص درمانی فراوانی هم برخوردار است. بنابراین اگر شما هم در پی یادگیری طرز تهیه این مربای خوشمزه و خانگی هستید، با ما همراه باشید تا با هم قدم به قدم طرز تهیه مربای به با پوست را مرور کنیم. در این مقاله، نکات طلایی برای تهیه یک مربای به شفاف و خوش رنگ را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه مربای به با پوست
- به نیم کیلو
- شکر نیم کیلو
- آب به اندازه لازم
- زعفران 1-2 قاشق مرباخوری
- دارچین به اندازه لازم
- آب لیمو 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای به با پوست
1. خرد کردن به ها
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای به با پوست ابتدا به های رسیده و زرد را خوب بشویید سپس به ها را به هر شکلی که دوست دارید با پوست خرد کنید. فقط حتما دانه های به را کنار بگذارید.
نکته: هم زمان که به ها را خرد می کنید یک ظرف آب کنار دستتان بگذارید و به ها را داخلش بیندازید تا رنگش عوض نشود.
2. پخت اولیه مربای به
اکنون و در این مرحله به های خرد شده را داخل قابلمه بریزید بعد شکر را از همان ابتدای کار به قابلمه و به ها اضافه کنید سپس آب را به اندازهی اضافه کنید که کاملا روی به ها را بگیرد. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بعد از اینکه به جوش آمد شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مربا در این مرحله حدود 4 ساعت بپزند. (برای پخت مربای به شکیبا باشید.)
نکته: اگر شعله را زیاد کنید مربا تیره رنگ می شود.
3. اضافه کردن زعفران و دارچین و پخت نهایی
بعد از 4 ساعت که به ها پختند، دم کنی بگذارید و چهار ساعت دیگر اجازه دهید به ها با شعله کم بپزند. اگر دوست داشتید که مربایتان گردو هم داشته باشد، الان نوبت اضافه کردن گردوی خرد شده است. (البته طرز تهیه مربای به با گردو را می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید.) برخی ها به این مربا زعفران و دارچین هم اضافه می نمایند. در انتهای کار 2 قاشق آب لیمو به آن اضافه کنید تا مربا شکرک نزند در نهایت مربای شما آماده است، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای به با پوست
تهیه مربای به از آن دسته کارهای آشپزخانه است که باید با حوصله انجام دهید چون این مربا برای خوش رنگ شدن باید به خوبی بپزد. اما در کنار خوشرنگی باید به نکات زیر هم برای تهیه بهتر این مربا دقت کنید:
تهیه مربای به بدون پوست یا مربای به رنده شده
بسته به زمان و سلیقه خود می توانید به های مربا را یا پوست بگیرید یا رنده کنید. طرز تهیه مربای به رنده شده را می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل مطالعه کنید. البته خرد کردن بِه به سلیقه شما برمی شود. یکی از مجذوب کننده ترین روش های خرد کردن به این است که آن را به شکل نگینی خرد کنید. طرز تهیه مربای به نگینی را در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
نسبت مواد مربای به
برای تهیه مربای به باید حتما به نسبت مواد دقت کنید. برترین نسبت شکر و به برای تهیه مربای به در نظر گرفتن اندازه یکسان به و شکر است یعنی اگر یک کیلو به دارید، یک کیلو هم شکر بهره ببرید. البته اگر شکر ندارید هم می توانید قند را جایگزین کنید. طرز تهیه مربای به با قند را در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید. البته باز هم می توانید اگر دوست دارید شیرینی مربای شما کمتر باشد اندازه شکر را کمی کمتر در نظر بگیرید یا به جای شکر از جایگزین های شکر بهره ببرید.
برای این که همواره نسبت مواد مربای به شما درست باشد حتما از پیمانه مناسب بهره ببرید. طرز تهیه مربای به با پیمانه را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
دلایل شکرک و کپک زدن مربای به
اگر بعد از اینکه مربا را درست کردید، مربا کپک زد دلیلش این بوده که آبش زیاد بوده یا خوب به غلظت نرسیده است پس دقت کنید که مربا به غلظت مناسب برسد.
یکی از مسائل دیگری که بعد از تهیه مربای به ممکن است با آن روبرو شوید، شکرک زدن مرباست. اگر مربای شما شکرک زد یعنی شکرش زیاد بوده بنابراین مربای شکرک زده را دوباره روی حرارت قرار دهید، اندازهی آب داخلش بریزید و اجازه دهید دوباره به قوام بیاید. بعد مربای شما آماده است و می توانید مربای به را مجدد بهره ببرید.
غلظت مناسب مربای به
برای اینکه بفهمیم غلظت مربای به مناسب است باید اندازهی از شربتش را داخل یک ظرف بریزیم تا خنک شود بعد باید با انگشت امتحان کنید. اگر مثل عسل کش آمد یعنی آماده است.
یک روش دیگر هم این است که داخل یک لیوان آب سرد یک اندازه از شربت مربا را بریزیم، اگر ته نشین شد و باز نشد یعنی اینکه شربت کاملا آماده و خوب به قوام رسیده است اما اگر باز شد و حل شد یعنی هنوز آماده نیست و باید اجازه دهید مربا بپزد.
نکته: اگر بگذارید یک شب تا صبح مربا خنک شود و قشنگ تعیین شود که غلظتش مناسب است یا نه خیلی بهتر است.
خوش رنگ شدن مربای به
علاوه بر گذاشتن دم کنی روی قابلمه در مرحله پخت، برای خوشرنگی مربای به بهتر است از قابلمه مس سفید بهره ببرید تا مربای شما خوشرنگ تر و مجذوب کننده تر شود.
در ضمن دقت کنید که مربای به از لحظه ای که آغاز به جوشیدن می نماید، کف می نماید پس تا زمانی که کف می نماید حتما کف را بگیرید و دور بریزید.
منبع: کتاب کاله