طرز تهیه نان کماج

به گزارش وبلاگ واحدی، نان کماج از نان های محلی خوش طعم و با دستور پختی ساده است که می توان آن را در خانه تهیه کرد.

طرز تهیه نان کماج

کماج نانی با بافت نرم است که در شهرهای مختلف ایران با روش های مختلف پخته می شود. با توجه به روزهای قرنطینه این نان را می توانید در خانه به راحتی تهیه کرده و در وعده صبحانه و عصرانه با چای میل کنید. خبرنگاران را با طرز تهیه نان کماج ورق بزنید.

مواد لازم

  • آرد 750 گرم
  • شیر 300 میلی لیتر
  • روغن مایع 100 گرم
  • مایه خمیر خشک 20 گرم
  • شکر 180 گرم
  • تخم مرغ 3 عدد
  • نمک 1 قاشق چایخوری
  • کنجد یا سیاهدانه به میزان لازم برای تزیین

مواد رومال

  • زرده تخم مرغ زده شده 1 عدد
  • شیر 1 قاشق چایخوریچ
  • شکر 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه نان کماج

  • تخم مرغ را خوب بزنید و سپس شیر و روغن مایع را به آن اضافه کنید.
  • در ظرف جداگانه شکر، نمک، آرد الک شده و مایه خمیر خشک را با هم مخلوط کنید.
  • وسط آرد را گود کنید و مخلوط شیر و تخم مرغ رو اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیر نان کماج آماده شود و به دست نچسبد.
  • خمیر نان را به شکل دایره در آورید و آن را در ظرف مناسبی که کمی چرب شده قرار دهید و روی ظرف را با دستمال نخی بپوشانید. یک ساعت در دمای محیط به خمیر استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود (اگر در فصل سرما نان کماج تهیه می کنید می توان خمیر را برای بهتر عمل آمدن کنار وسایل گرمایشی قرار داد).
  • خمیر آماده شده را به وسیله وردنه باز کنید و قالب بزنید و در سینی فر قرار دهید و از مایه رومال یعنی ترکیب تخم مرغ زده شده با شیر و شکر، روی آن بمالید.
  • روی خمیر به وسیله مهر مخصوص خمیر (یا یک چنگال) شکل بیاندازید و مقداری سیاهدانه یا کنجد روی آن بپاشید .
  • سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا نان به خوبی مغزپخت شود و برای طلایی شدن روی نان، گریل را روشن کنید.
  • کماج پخته شده را پس از خنک شدن به وسیله کاردک یا کفگیر از سینی جدا کنید و با شیر و چای سرو کنید.

اگر دوست دارید نان کماج مغزدار داشته باشید مقداری پودر گردو، دارچین، کره ذوب شده و شکر را مخلوط کنید و وسط خمیر قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع نان طرز تهیه نان بربری خانگی را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 2 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1066

به "طرز تهیه نان کماج" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه نان کماج" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان کماج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید