کدام شهرها سبزترین شهرهای دنیا هستند؟
به گزارش وبلاگ واحدی، موسسه هلندی تراول برد از میان 50 شهر عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، سبزترین شهرها را بر اساس مقدار پایداری و فضای سبزی که به شهروندان تعلق می گیرد، مشخص کرده است.
امروزه وقتی گردشگران مقصد بعدی سفرشان را انتخاب می کنند، اهمیت زیادی به مقوله پایداری و آگاهی از محیط زیست می دهند. به همین دلیل یک شاخص تازه می تواند ابزار مفیدی باشد تا ببینند کدام شهرهای دنیا، بیشترین سازگاری را با محیط زیست دارند. موسسه هلندی تراول برد (TravelBird) با تجزیه و تحلیل نقشه 50 شهر عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، شاخص شهرهای سبز را تهیه کرده است با این امید که یک راهنمای متعالی برای افراد عاشق طبیعت و مسافرانی که به محیط زیست اهمیت می دهند، باشد. تراول برد می گوید:
شهرها با حفظ محیط زیست و افزایش فضاهای سبز مصنوعی، تلاش زیادی برای پایداری می کنند و طبق شاخص ما، بیشترین تلاش به مرکز ایسلند، ریکیاویک اختصاص دارد.
این موسسه هلندی برای گردآوری این شاخص، به مقدار فضای سبز این 50 شهر توجه کرده و آن ها را به سه گروه تقسیم کرده است: فضاهای طبیعی نظیر جنگل، فضاهای مصنوعی نظیر پارک ها و باغ های عمومی، فضاهای مربوط به تولیدات غذایی نظیر باغ های تاکستان و میوه. سپس تعیین کردند که چند متر مربع از این فضاهای سبز به شهروندان یک شهر اختصاص می یابد که در مورد شهر ریکیاویک، هر یک از ساکنان شهر می توانند از 410.84 متر مربع فضای سبز لذت ببرند.
شهر آوکلند در نیوزلند با 357.20 متر مربع فضای سبز برای هر نفر، در جایگاه دوم واقع شده است و براتیسلاوا در اسلواکی جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. در براتیسلاوا (مرکز اسلواکی)، فضای سبز شهری برای هر یک از شهروندان، 332.99 متر مربع است.
موسسه تراول برد امیدوار است با کمک این شاخص باعث آغاز گفتگوها پیرامون گردشگری پایدار شود و به مسافران کمک کند بر اساس سلیقه و نگرانی هایشان، مقصد خود را انتخاب کنند. به هر حال اگر دوست دارید سفر بعدی تان به یک شهر یا کشور دوستدار محیط زیست باشد می توانید مابقی 10 شهر اول در شاخص تراول برد را در اینجا ببینید که به ترتیب رتبه های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده اند: گوتنبرگ در سوئد، سیدنی در استرالیا، پراگ در جمهوری چک، رم در ایتالیا، برن در سوئیس، هامبورگ در آلمان و ریگا در لتونی.
منبع: کجارو / lonelyplanet