خواص درمانی شلغم جنبه علمی دارد؟
به گزارش وبلاگ واحدی، برگ ریزان که آغاز می گردد شلغم به عنوان یکی از خوراکی های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد، اما آیا این مطلب جنبه علمی دارد یا خیر؟

بهروز طلائی در مصاحبه با ایسنا، اظهار کرد: خوردن شلغم مقاومت بدن را در برابر بیماری های ویروسی و عفونی افزایش داده و باعث بهبود علائم زکام و سرماخوردگی می گردد. دارای مواد مغذی زیادی از جمله پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، گوگرد، پتاسیم، کلسیم و ویتامین سی است.
این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان اینکه شلغم دارای خواص ضدالتهابی است، اظهار کرد: یکی از فواید شلغم این است که می تواند مسائل تنفسی مختلف به ویژه آسم را بهبود بخشد. البته در افرادی که نفخ شدید روده دارند مصرف شلغم توصیه نمی گردد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: ترکیبات شلغم خلط آور است و درمان کننده سرفه های خشک، گلودرد، ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس است و باعث دفع سموم و میکروب ها از بدن می گردد .
وی ادامه داد: شلغم دارای مقداری اگزالات کلسیم است که مصرف زیاد آن می تواند در افراد مستعد سنگ کلیه، موجب تشکیل سنگ کلیه گردد. شلغم نیز مانند انواع کلم آنتاگونیست ید است و در افرادی که کم کاری تیروئید دارند، مصرف آن توصیه نمی گردد.
منبع: فرارو