سریال نون خ و قربانی شدن میان سانسور و کرونا

به گزارش وبلاگ واحدی، صدا و سیما این روزها با چنگ و دندان به دنبال جذب مخاطب و نه مخاطب، برای شوهای کپی شده از برنامه های آن ور آبی خود است تا بتواند آگهی های تبلیغاتی سنگین تر بگیرد و پول بیشتری به جیب بزند. شبکه های پر تعداد و بی اثر صدا و سیما به محل جولان چشم آبی ها و بی استعدادترین های سینما تبدیل شده است تا با استفاده از اسم و طرفداران این سلبریتی ها، شاید مغازه دو نبشی که زده است را بتواند سرپا نگه دارد.

سریال نون خ و قربانی شدن میان سانسور و کرونا

در این بین سریال نون خ قدری قابل دفاع تر از سایر برنامه های تلویزیون به چشم آمد؛ هر چند در میان سیل برنامه های بدون محتوایی مانند سریال پایتخت که صدای هر کسی با هر نگاه و فکر و عقیده ای را در آورد کمتر به چشم می آید. این را هم نباید فراموش کرد بیش از کارآمدی صدا و سیما باید موفقیت نسبی نون خ را به پای سعیدآقاخانی و تیم او نوشت که با تعدادی نابازیگر و بازیگر بومی کرمانشاهی، فصل دوم سریال نون خ را ساخت. البته نقدهای فراوانی هم می توان به این سریال وارد کرد اما در برهوت خشک و خالی این روزهای تلویزیون نون خ مانند برکه ای است که با وجود آّب کدر و مانده اش باز هم از هیچ بهتر است.

نابازیگرانی که نون خ را ساختند

سریال نون خ که به نوعی ادامه فصل اول سریال و ماجرای نورالدین خانزاده یا همان نون خ با بازی کارگردان این سریال یعنی سعید آقاخانی بود، این بار به جای پرداختن به صادرات تخمه آفتابگردان سعی کرده است در پی اشاره ای کمرنگ به زلزله کرمانشاه یک کمدی موقعیت با بازی بازیگران بومی کرمانشاه بسازد که صد البته این بازیگران ناشناخته از تمام اسم هایی که یک تریلی هم نمی تواند آن ها را بکشد بسیار بهتر و قابل دفاع تر بازی خود را ارائه کرده اند تا در روزهای قرنطینه مردمی که تلویزیون تماشا می کردند، مجبور نباشند پایتخت 7 یا 8 و داستان های بی سروته این چنینی را با تعدادی چهره تکراری و از رونق افتاده تحمل کنند. یکی از نکات مثبت این سریال همین استفاده از بازیگران خوب و با استعداد بومی و البته با دستمزد پایین است.

در این زمینه بخوانید:

به جای سانسور، بهتر بود این 10 نکته در سریال پایتخت تغییر کند!

سریال ستایش 4 هم ساخته می شود؟ لطفا نه!

تیغ سانسور صداوسیما نون خ را برید

اما این سریال مطابق معمول برنامه های صدا و سیما حواشی خاص خودش را هم داشت. اول از همه، مطابق معمول؛ مسئله سانسور سریال که صدای بازیگران سریال و حتی سعید آقاخانی را هم درآورد. تا جایی که پاشا جمالی در صفحه شخصی اش شدیدا به سانسور سریال تاخت و کارگردان هم در واکنش به پخش با تاخیر قسمت اول سریال گفت که مسائلی برای پخش سریال وجود داشت که مربوط عوامل سریال یا فنی نبوده اند بلکه مربوط به صدا و سیما بوده است. این فرایند تکراری در صدا و سیما به یک قاعده تبدیل شده است. هر چند هرگز نفهمیدیم که صدا و سیما دقیقا چه چیزی را سانسور می کند که در برنامه هایش انواع و اقسام رفتارهای اجتماعی که عرف نیستند و غالبا ضد زن به راحتی از تیغ برنده سانسور آن ها می گذرد؟ این سریال با پرداختی به مسئله بحران پس از زلزله کرمانشاه شاید و شوخی هایی با مسئولین و نحوه مدیریت آن ها کمی از شوخی های سطحی و سخیف دیگر سریال ها فاصله گرفت و شاید اگر تم کمدی سریال و محدودیت های اجباری صداوسیما و مسئله جذب مخاطب به هر قیمتی در میان نبود، قطعا سعید آقاخانی کاری به مراتب بهتر را تحویل مخاطبان می داد.

از کروتا تا مرگ بازیگر

اما این سریال با مسائل و محدودیت هایی مانند شیوع ویروس کرونا که باعث شد نون خ عملا نیمه کاره به سرانجام برسد هم دست و پنجه نرم می کرد البته صدای مخاطبان از سرانجام بندی عجیب و نامشخص آن در آمد و حمیدرضا آذرنگ، بازیگر سریال، دلیل نیمه کاره ماندن نون خ را شیوع کرونا و در خطر افتادن جان بازیگران و عوامل سریال بیان کرد.

نون خ تلاش کرد تا در عین کمدی بودن و ساختن موقعیت های طنز به مسائل و درد مردم کرمانشاه پس از زلزله نیز بپردازد و با ایجاد خرده داستان ها و اتفاقات مخاطبان خود را پیدا کند و مخاطبان نیز تا حدودی به این سریال اقبال عمومی نشان دادند که شاید یکی از مهم ترین دلایل آن استفاده به جا از قطعات زیبای موسیقی کردی در سریال بود که در شبکه های اجتماعی نیز بازخورد فراوانی داشت.

نون خ با تمام تلخی ها و خنده هایش اما شاهد یک اتفاق تلخ نیز بود آن هم مرگ علی ابوالحسنی که پس از سال ها کناره گیری از بازیگری در سریال ها برای بازی در نون خ که داستان آن مربوط به هم استانی هایش بود به قاب سریال ها بازگشت اما متاسفانه در روز 10 اسفندماه بر اثر عارضه قلبی جان خود را از دست داد.

اثر قابل دفاع سعید آقاخانی

نون خ به طور کلی می تواند نمره قبولی را در میان تمام سریال های تلویزیونی چند وقت اخیر دریافت کند. سریالی که شاید اگر با محدودیت های صدا و سیما رو به رو نبود می توانست مخاطبان بیشتری را جذب کند و محتوا و فرم جذاب تری داشته باشد. پس از سال ها سریال نسبتا خوبی ساخته شده است و صدا و سیما آن قدر در تعریف و تمجید از آن دست به افراط زده که بسیاری از مخاطبان را حتی پیش از دیدن یک قسمت آن از سریال دلزده کرده است. موفقیت نسبی نون خ بیش از هرچیزی مدیون خلاقیت سعید آقاخانی و شناخت خوب او از فرهنگ مردم کرد، امیر وفایی نویسنده سریال و بازیگران بی ادعای بومی آن است و صد البته انتخاب های عالی از موسیقی محلی کردی.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 17 دی 1399 بروزرسانی: 17 دی 1399 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1503

به "سریال نون خ و قربانی شدن میان سانسور و کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سریال نون خ و قربانی شدن میان سانسور و کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید