طرز تهیه خورشت انار، خورشت مخصوص شب یلدا
به گزارش وبلاگ واحدی، خورش انار که ممکن است به آن خورشت انار نیز بگویید، در واقع یکی از مجذوب کننده ترین و البته خوشمزه ترین غذاهای شمالی است که می توانید امتحان کنید. این خورشت از نظر ظاهری هم با مرغ ناردونی و هم با خورشت فسنجان شباهت هایی دارد، اما طعم آن تا حدودی هم با آن ها فرق دارد. در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه خورشت انار و روش های متنوعی که برای درست کردن آن وجود دارد بپردازیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این خورشت مجذوب کننده و خوشمزه شمالی را یاد بگیرید و برای خانواده اتان درست کنید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورشت انار | |
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
زمان آماده سازی | در حدود 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | میانگین 90 تا 120 دقیقه |
اندازه سختی | میانه |
خورش انار خوشمزه
خورش انار علاوه بر طعم خوب، خواص بسیاری برای بدن دارد و علت خواص بسیار آن هم وجود انار در خورشت است. از جمله خواص انار می توان به کاهش خطر سرطان، کاهش ورم و درد مفاصل، کاهش فشار خون و … اشاره نمود. بنابراین، خوب است در فصل پاییز این خورشت را تهیه کنید و علاوه بر طعم خوش خورشت، از خواص آن نیز بهره مند شوید. البته، این تنها غذایی نیست که خواص میوه انار را در خود جای داده است، شما می توانید با یاد گرفتن طرز تهیه آش انار ، خواص انار را از این طریق نیز به بدنتان تزریق کنید. در هر حال، در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه خورش انار اشاره شده است:
مواد اولیه برای درست کردن خورشت انار
در ادامه و در جدول زیر مواد لازم برای درست کردن خورشت انار قید شده است. در نظر داشته باشید که با این اندازه از مواد اولیه می توانید خورشت انار را برای 4 نفر تهیه کنید. البته اندازه ها کاملا دست خودتان است و می توانید بر حسب نفرات، آن را کم و زیاد کنید.
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
مغز گردو | 4 عدد |
انار دون شده | نصف پیمانه |
رب انار | 2 قاشق غذا خوری |
سبزی خورشتی | 300 گرم |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 1 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
ادویه (نمک،فلفل، زردچوبه) | به اندازه کافی |
روغن | به اندازه کافی |
طرز تهیه خورشت انار
حالا زمان آن است که به سراغ مراحل تهیه خورشت انار برویم. البته، قبل از آن باید به این نکته اشاره کنیم که خورش انار به صورت معمول با گوشت قرمز طبخ می گردد، اما می توان آن را با گوشت های سفید مانند مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. البته امکان تهیه این خورشت بدون استفاده از هیچگونه گوشت نیز وجود دارد و به صورت کاملا گیاهی می توانید آن را آماده کنید.
- مرحله اول: اولین قدم در طرز تهیه خورش انار این است که شما باید پیاز و سیر را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس از یک تخته و چاقوی تیز یاری بگیرید و با استفاده از آن پیازها و سیرها را به صورت نگینی خرد کنید. البته نگین های ریز!
- مرحله دوم: حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن به اندازه کافی روغن بریزید. بعد از این که روغن به خوبی داغ شد، سیر و پیاز را درون آن بریزید و تفت دهید تا به خوبی سرخ و طلایی شوند.
- مرحله سوم: اگر دوست داشته می توانید اندازهی زرد چوبه، فلفل و نمک نیز به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد و بعلاوه پیازها رنگ بگیرند.
- مرحله چهارم: حالا نوبت به اضافه کردن گوشت خورشتی می رسد. شما باید گوشت را از قبل شسته و تمیز نموده باشید و سپس آن را به صورت قورمه (در برش های کوچک، درست شبیه به گوشت قیمه یا قورمه سبزی!) به قابلمه اضافه کنید . گوشت را همراه با سیر و پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- مرحله پنجم: بعد از این که گوشت را به خوبی تفت دادید و رنگ آن تغییر کرد، باید چند لیوان آب جوش نیز به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت آغاز به پخت کند.
- مرحله ششم: در همین حین که گوشت در حال پخت است، در یک تابه دیگر اندازهی روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، رب انار را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب انار سرخ گردد.
- مرحله هفتم: بعد از این که رب انار کاملا سرخ شد باید گردو را به آن اضافه کنید. بهتر است تا از گردوی سابیده شده بهره ببرید. بعد از این که کمی گردو را تفت دادید، زمان اضافه کردن دانه های انار است.
- مرحله هشتم: بعد از این که دانه های انار را با سایر مواد درون تابه کمی تفت دادید، یک لیوان آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید آب اضافی داخل تابه با حرارت ملایم تبخیر گردد و مواد روغن بیاندازد.
- مرحله نهم: در مرحله بعد از طرز تهیه خورشت انار ، باید سبزی خورشتی را به صورت ساطوری خرد کنید و در اندازهی روغن تفت دهید تا کمی سرخ گردد. سبزی را کنار بگذارید و سری به گوشت بزنید. اگر متوجه شدید که گوشت نیم پز شده است، سبزیجات تفت داده شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: بعد از گذشت 5 دقیقه از اضافه کردن سبزی باید مخلوط رب انار را به همراه اندازهی نمک و فلفل سیاه به قابلمه خورشت اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد به طور کامل با یکدیگر ترکیب شوند. سپس حرارت زیر خورشت را کم کنید تا به آرامی آغاز به پخت کند و روغن بیاندازد.
- مرحله یازدهم: بعد از گذشت 30 تا 40 دقیقه، باید طعم خورش را بچشید و بعلاوه گوشت را نیز تست کنید. اگر گوشت کاملا پخته شده باشد می توانید زیر آن را خاموش کنید و بعد از این که کمی خنک شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
- مرحله دوازدهم: خورش انار شما آماده است و می توانید آن را با دانه انار و جعفری تزیین نموده و همراه با کته شمالی نوش جان کنید. بعلاوه، اگر به این طعم غذاها علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه انار پلو شیرازی را نیز مطالعه کنید. این غذا مانند خورش انار طعم بسیار خوبی دارد.
دستور پخت خورشت انار با مرغ
یکی دیگر از روش های درست کردن خورشت انار، استفاده از مرغ در تهیه آن است. این روش برای افرادی مناسب است که به گوشت قرمز علاقه ندارند و می خواهند تا خورش مرغ با رب انار و انار را تهیه نمایند.
روش تهیه خورشت انار با مرغ دقیقا مشابه با روش بالا است، با این تفاوت که شما باید به جای استفاده از گوشت قرمز از فیله، سینه یا ران مرغ بهره ببرید و تمام مراحل را مو به مو مانند آنچه که گفتیم انجام دهید.
البته اگر دوست داشته باشید می توانید قبل از این که مرغ را سرخ کنید، در حد 20 دقیقه آن را آب پز کنید تا هم بهتر بپزد و هم این که بوی خامی مرغ گرفته گردد.
به عنوان نکته خاتمهی در تهیه خورش انار با مرغ باید گفت که اگر در نهایت و زمانی که قصد دارید خورشت را تست کنید به این نتیجه رسیدید که ترشی خورشت زیاد است، می توانید اندازهی شکر به خورش اضافه کنید.
در خاتمه این مطلب، پیشنهاد می کنیم که اگر به غذاهایی که با مرغ تهیه می شوند علاقه دارید، مرغ ترش شمالی را نیز یاد بگیرید. این مرغ طعم فوق العاده ای دارد و به طعم و مزه آن علاقه مند خواهید شد.
نکات درست کردن خورش انار
برای این که خورشت انار شما طعم جالب و مجذوب کننده تری داشته باشد، نکاتی وجود دارد که باید آن ها را بدانید و رعایت کنید. در ادامه بعضی از مهم ترین نکات در طرز تهیه خورشت انار را قید نموده ایم:
- هر نوع سبزی برای استفاده در این خورشت مناسب نیست و خورش انار در شهرهای شمالی کشور که اصالتا زادگاه این خورشت است با سبزیجات محلی مانند خالواش و چوچاق تهیه می گردد. البته این سبزیجات در تمام شهرها در دسترس نیست. به همین علت در شهرهای دیگر برای تهیه خورش انار از جعفری ، شوید ، گشنیز و تره استفاده می گردد. اگر این سبزیجات به صورت تازه استفاده شوند طعم بهتری خواهند داشت.
- درست کردن و جا افتادن این خورشت به زمان زیادی احتیاج دارد، پس عجله نکنید و برای تهیه آن اندکی صبر و حوصله به خرج دهید تا نتیجه کار به صورت دلخواه شما گردد.
خورش انار، خورش خوشمزه یلدایی
طرز تهیه خورشت انار را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح دادیم و شما را با خورش انار با مرغ نیز آشنا کردیم. پیشنهاد می کنیم که حتما این خورشت را تهیه نموده و در کنار طعم خوب آن، از خواص آن نیز بهره مند شوید. بعلاوه، خورش انار را می توانید در فهرست غذاهای شب یلدا قرار دهید و با این غذا از مهمانان یلدای تان پذیرایی کنید.
البته، اگر احساس می کنید که فرصت شما برای تهیه یک یا چند نوع غذا شب یلدا کم است، می توانید این وظیفه را به بخش سفارش آنلاین غذا خبرنگاران بسپارید. به این صورت غذاهای دلخواه تان در مدت زمان کمی به محل آدرس شما ارسال خواهند شد.
منبع: اسنپ فود