طرز تهیه پنیر ریکوتا در منزل

به گزارش وبلاگ واحدی، پنیر ریکوتا یکی از خوشمزه ترین پنیرهای مورد استفاده در غذاهای ایتالیایی مانند لازانیا بوده که به راحتی در منزل تهیه می گردد. مهم ترین نکات در تهیه این پنیر، میزان درجه حرارت شیر و نوع شیر مورد استفاده است که در این مطلب به آن پرداخته شده است.

طرز تهیه پنیر ریکوتا در منزل

خبرنگاران | سرویس آشپزی - پنیر خانگی یکی از انواع لبنیات تولید شده با شیر است که در انواع مختلفی با عنوان پنیر ماسکارپونه، پنیر موزارلا و ... وجود دارد. پنیر ریکوتا یکی از ساده ترین پنیر هایی است که با استفاده از شیر کامل و خامه پر چرب به راحتی در منزل تهیه می شود.

زمان لازم برای درست کردن این پنیر نیم ساعت بوده و بیشتر آن زمانی است که باید صبر کنید تا شیر دلمه ببندد. شیر لازم برای تهیه این پنیر بهتر است شیر کامل باشد و از شیر های کم چرب یا تولید شده در حرارت خیلی بالا برای این منظور باید اجتناب کرد. زیرا در شیر های کم چرب، چربی لازم برای جدا شدن آب پنیر از دلمه وجود ندارد، همچنین حرارت خیلی بالا برای پاستوریزه کردن شیر، باعث تغییر ساختار پروتئینی شیر شده و مانع جدا شدن آب پنیر از دلمه می شود. پنیر ریکوتای خانگی به دلیل تازگی نسبت به پنیر های آماده در بازار، طعم بهتری دارد، از طرفی میزان خشکی یا رطوبت پنیر تحت کنترل شماست و به راحتی می توانید با آبگیری بیشتر، پنیر ریکوتای خشک درست نموده یا آب کمتری از پنیر بگیرید و پنیر ریکوتای مرطوب تهیه کنید.

طرز تهیه پنیر ریکوتا در منزل

مواد لازم
شیر کامل8 فنجان
خامه پرچرب1 فنجان
نمک1/2 قاشق چایخوری
سرکه سفید1/4 فنجان

دستور تهیه:

  1. یک آبکش را روی دهانه کاسه عظیمی قرار دهید، دولایه پاچه تنظیف در آن پهن کنید و کنار بگذارید تا برای صاف کردن پنیر آماده باشد.
  2. شیر، خامه و نمک را در قابلمه یا شیرجوش بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. شیر را مرتب هم بزنید تا به دمای مطلوب برسد.
  3. با یک دماسنج مخصوص آشپزی، دمای شیر را چک کنید، حدود 5 دقیقه صبر کنید تا شیر به دمای مطلوب برسد. وقتی دمای شیر به 200 درجه فارنهایت رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شیر آغاز به خنک شدن کند.
  4. اگر شیر به دمای مورد نظر نرسد، دلمه ایجاد نمی شود و اگر بیش از اندازه حرارت ببیند، خراب شده و نتیجه مطلوب حاصل نمی شود.
  5. پس از اینکه شیر را از روی حرارت برداشتید، با یک دست مرتب آن را هم بزنید و با دست دیگر سرکه را به آرامی به شیر اضافه کنید. هنگام اضافه کردن سرکه شاهد دلمه بستن شیر و جدا شدن دلمه از آب پنیر خواهید بود. به جای سرکه می توانید از 3 قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده نموده و پنیر ریکوتا با طعمی متفاوت درست کنید.
  6. حدود 10 الی 20 دقیقه صبر کنید تا دلمه ها از آب پنیر جدا شده و به صورت یک لایه ضخیم روی سطح مایع جمع شوند.
  7. دلمه های عظیم را با کفگیر از روی آب پنیر بردارید و در آبکش پوشانده شده با پارچه تنظیف بریزید، سپس دلمه های به جامانده در قابلمه را در آبکش بریزید.
  8. بسته به میزان رطوبت پنیر ریکوتا حدود 10 الی 60 دقیقه صبر کنید تا آب آن خارج شود.
  9. پنیر ریکوتا را می توانید به صورت تازه مصرف کنید یا در ظرف دربسته به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
  10. برای درست کردن پنیر ریکوتای سالاتا که نوعی پنیر خشک است، پنیر ریکوتا را در پارچه نازکی بپیچید و یک وزنه سنگین روی آن قرا دهید. پنیر را در این شرایط از شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.

نکته: شیر مورد استفاده برای تهیه پنیر ریکوتا بهتر است شیر کامل باشد. از شیر بدون چربی برای این منظور استفاده نکنید، زیرا در غیر اینصورت شیر دلمه نشده و پنیر درست نمی شود.

پنیر ریکوتا نوعی پنیر با بافت نرم و خامه ای است که می توانید نمک آن را به دلخواه کم و زیاد کنید. میزان رطوبت و خشکی این پنیر را می توان با آبگیری آن کنترل کرد. برای درست کردن سس سالاد که نیار به پنیر مرطوب تری دارد، بهتر است آب پنیر زیاد از آن خارج نشود. ولی برای تهیه غذا هایی مانند چیزکیک که باید از ریکوتای کاملا چکیده یا خشک استفاده کرد تا آب نیندازد، باید آب پنیر بیشتر گرفته شود. برای درست کردن ریکوتای قالبی نیز پس از اینکه پنیر 2 ساعت ماند و آب آن خارج شد، در ظرفی یک لایه پارچه پهن نموده و ریکوتا را در آن بریزید. سطح پنیر را صاف نموده، سلفون بکشید و 1 ساعت در یخچال قرا دهید. سپس ریکوتا را در ظرف سرو برگردانید و پارچه را از روی آن جدا کنید. پارچه مانع چسبیدن پنیر به ظرف می شود.

منبع: ستاره
انتشار: 25 اسفند 1399 بروزرسانی: 25 اسفند 1399 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1631

به "طرز تهیه پنیر ریکوتا در منزل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنیر ریکوتا در منزل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید