طرز تهیه سالاد سبز؛ یک سالاد رژیمی و مغذی

به گزارش وبلاگ واحدی، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

طرز تهیه سالاد سبز؛ یک سالاد رژیمی و مغذی

سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.

سالاد سبز یکی از انواع سالاد های سرد رژیمی است که از ترکیب کدو سبز با کلم بروکلی، ماش، زیتون، پنیر و... تهیه می گردد و به همین علت یک سالاد مقوی و با ارزش غذایی بالاست. این سالاد برای گیاه خواران و افرادی که رژیم غذایی دارند، می تواند جایگزین مناسبی برای وعده های غذایی باشد.

در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد سبز همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سالاد خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه سالاد سبز

ماش: 1 پیمانه

کدو سبز: 2 عدد

کلم بروکلی: 300 گرم

نعناع: 3 شاخه

جعفری: 5 شاخه

زیتون بدون هسته: نصف لیوان

روغن زیتون: به اندازه لازم

پنیر فتا: 1 پیمانه

آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به اندازه لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به روغن زیتون

روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:

1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.

2 ـ نکات مربوط به کلم بروکلی

کلم بروکلی از جمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که در دو رنگ سبز و ارغوانی در بازار موجود است. این سبزی که از خانواده گل کلم هاست، به دو روش خام و پخته مصرف می گردد. کلم بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و B، پتاسیم، منگنز، فسفر و سایر مواد مغذی است. شستشوی کلم بروکلی مانند سایر سبزیجات نیست و باید نکاتی را هنگام شستشو این سبزی رعایت کنید. ابتدا برگ های چسبیده به ساقه را جدا کنید و کلم بروکلی را زیر آب بگیرید و بشویید. سپس آن را با حوله خشک کنید و با یک چاقوی تیز ساقه را از تاج و گل ها جدا کنید و بعد گل های کلم بروکلی را به قطعات کوچک تر خرد کنید. حالا کلم بروکلی خرد شده را داخل یک کاسه پر از آب ولرم بریزید و یک تا دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. حدود 10 دقیقه زمان بدهید تا کلم بروکلی در آب و نمک بماند؛ سپس آن را آب کشی کنید.

3 ـ نکات مربوط به پنیر فتا

در گذشته از پنیر منحصراً در سفره صبحانه استفاده می شد؛ اما امروز پنیر در تهیه و پخت انواع غذا ها کاربرد دارد. پنیر فتا (رسیده در آب نمک) یکی از انواع پنیرهاست که ریشه یونانی دارد و در ظاهر به پنیر لیقوان شبیه است. ارزش غذایی این پنیر بسیار بالاست که شامل مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های گروه B می گردد. این پنیر نسبتاً شور است، به همین علت توصیه می گردد در اضافه کردن نمک به غذایی که پنیر فتا دارد، دقت کنید.

طرز تهیه سالاد سبز

1 ـ برای آغاز کار ابتدا کدو سبز را خوب بشویید؛ سپس به صورت حلقه ای خرد کنید و داخل سینی فر بچینید. روی کدو های حلقه شده کمی نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون بریزید و سینی را داخل فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه بگذارید تا کدو بپزد. می توانید چند دقیقه هم گریل را روشن کنید تا کدو ها کمی برشته گردد.

2 ـ کلم بروکلی را خرد کنید و داخل قابلمه آب درحال جوش بریزید. اجازه بدهید کلم بروکلی 5 دقیقه بجوشد؛ سپس آن را از آب جوش خارج کنید و بلافاصله داخل کاسه آب و یخ بریزید تا بلانچ گردد و بعد از 5 دقیقه آبکش کنید. به این صورت رنگ کلم بروکلی بعد از پخت تغییر نمی کند و خوشرنگ باقی می ماند.

3 ـ حالا کدو سبز گریل شده را همراه با کلم بروکلی داخل یک کاسه مناسب بریزید و ماش پخته را همراه با نعناع و جعفری خرد شده و زیتون به کاسه اضافه کنید.

4 ـ در مرحله آخر کمی روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل اضافه کنید و مواد سالاد را خوب هم بزنید تا مزه ها با هم مخلوط شوند. در آخر پنیر فتا را خرد کنید و روی سالاد بریزید. بعلاوه می توانید این سالاد را با سس سالاد سبزیجات یا سس پستو سرو کنید، نوش جان.

منبع: فرارو
انتشار: 15 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 15 اردیبهشت 1402 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 2375

به "طرز تهیه سالاد سبز؛ یک سالاد رژیمی و مغذی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد سبز؛ یک سالاد رژیمی و مغذی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید