7 اثر باور نکردنی ترک مصرف شکلات در یک ماه
به گزارش وبلاگ واحدی، اگر شما هم عاشق شکلات هستید، پس تنها نیستید. براساس تحقیقات، آمریکایی ها به طور میانه سالانه 9.5 پوند شکلات می خورند که در رتبه نهم 10 مصرف کننده برتر شکلات در دنیا قرار دارند. اگر به نظرتان مصرف این میزان شکلات زیاد است، پس شاید بهتر است نگاهی به سوئیس بیندازید، به طور میانه هر فرد در آنجا سالانه 19.8 پوند شکلات میل می نماید.
اگرچه شکلات ماده خوراکی بسیار خوشمزه ای است، اما بعضی از انواع آن ممکن است اثرات منفی بر سلامت افراد در پی داشته باشد. همان طور که تعیین است، همه شکلات ها یکسان فراوری نمی شوند. به عنوان مثال، شکلات تلخ ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشد، اما انواع دیگر مانند شکلات سفید و شیری به علت دارا بودن حد بیشتر چربی و شکر برای بدن مناسب نیستند.
یک متخصص تغذیه شرح می دهد: برای به دست آوردن حداکثر فواید سلامتی کاکائو، اصولا شکلات تلخی را انتخاب می کنید که 70 درصد یا بیشتر باشد، اما این اندازه علاوه بر درصد کاکائو، درصد شکر را نیز به شما می گوید. برای مثال، اگر روی شکلات برچسب 50٪ باشد، به این معنی است که از 50٪ کاکائو و 50٪ شکر و لبنیات ساخته شده است.
در واقع حتی اگر شکلات تلخ سالم را نیز بیش ازحد مصرف کنید، می تواند بر سلامتیتان تاثیر منفی بگذارد. در این حالت حذف آن یاری نماینده خواهد بود. قطع کردن شکلات ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد، اما می تواند برای فکر و بدن شما معجزه کند، از استراحت شبانه بهتر تا تجربه تغییرات خلق وخوی کمتر.
در ادامه این مقاله از خبرنگاران مگ به اثرات ترک مصرف شکلات به مدت یک ماه می پردازیم.
1. نوسانات خلقی کمتری را تجربه خواهید کرد
وقتی شکلات را حذف می کنیم، شکر را نیز حذف نموده ایم که می تواند تاثیر متعادل نماینده ای بر خلق وخوی ما داشته باشد.
شکر یکی از دلایل اصلی نوسانات خلقی و تحریک پذیری به شمار میرود. در واقع قند موجود در شکر انرژی را کاهش می دهد و درعین حال سطح قند خون را نیز تخریب می نماید که می تواند باعث نوسانات خلقی، هوس ها و سایر رفتارهای ناسالم گردد.
2. به کاهش وزن یاری خواهد نمود
آیا در رسیدن به اهداف کاهش وزن خود مشکل دارید؟ حذف شکلات از رژیم غذایی شما، حتی اگر برای یک ماه هم باشد، می تواند به کاهش کالری و قند یاری کند و سپس منجر به کاهش وزن گردد.
از آن جایی که قندهای افزوده اغلب در غذاها و نوشیدنی ها و به ویژه در شکلات پنهان می شوند، ردیابی اندازه شکری که در روز می خورید می تواند سخت باشد، کاهش مصرف قندهای افزوده می تواند به کاهش وزن یاری کند و سبب بهبود سلامت بدن گردد.
3. دل درد کمتری را تجربه خواهید کرد
براساس تحقیقات، به طور تقریبی یک سوم آمریکایی ها ممکن است به صورت هفتگی رفلاکس اسید معده را تجربه نمایند. وقتی به سوزش سردل یا رفلاکس اسید فکر می کنیم، اغلب تصاویری از الکل و غذاهای سرخ شده به فکرمان خطور می نماید، اما آیا می دانستید که شکلات نیز اثرگذار است؟ شکلات یک غذای اسیدی است و می تواند باعث یا بدترشدن علایم سوزش سردل یا رفلاکس اسید معده گردد، در واقع هرچه شکلات شیرین تر باشد، تحریک نمایندگی بیشتری نیز خواهد داشت.
4. خواب بهتری خواهید داشت
اگر در طول روز در مصرف شکلات افراط کنید، ممکن است متوجه شوید که برای خوابیدن در شب دچار مشکل شده اید. این موضوع به این علت است که شکلات حاوی کافئین است که موجب بی خوابی می گردد. مصرف کافیین در حد اعتدال برای بدن خوب است، اما اگر فردی هستید که صبح قهوه می نوشید، خوردن شکلات در بعدازظهر نیز، ممکن است خواب شما را مختل کند. بعلاوه کافیین می تواند به اضطراب هم یاری کند، بنابراین کاهش اندازه مصرف آن، احساس آرامش بیشتری را برایتان در پی خواهد داشت.
5. خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کاهش می یابد
فقط یک تکه شکلات شیری حاوی 24 گرم شکر است. اگر تنها در طول هفته چند تکه از آن را مصرف کنید، تقریبا 200 گرم شکر در هر ماه فقط از شکلات به بدن شما رسیده است. براساس یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2018، تعیین شد که رژیم های غذایی حاوی قند بالا، شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کبد غیرچرب قرار می دهند. با کاهش مصرف شکلات می توانید، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید و بعلاوه خطر ابتلا به دیابت و چاقی را نیز به حداقل برسانید.
6. خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کم می گردد
در یک مطالعه در سال 2014 تعیین شد که ارتباط مستقیمی بین مصرف قند افزوده بیشتر و افزایش خطر مرگ ومیر CVD (بیماری های قلبی و عروقی) وجود دارد. با تغییر عادت در مصرف شکلات و استفاده از جایگزین های سالم تر مانند میوه ها و آجیل، ممکن است خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی کاهش یابد.
7. ممکن است باعث کاهش میگرن گردد
درحالی که شکلات مدت ها به عنوان یک محرک بالقوه میگرن در نظر گرفته می شد، اما مطالعه ای در مجله Nutrients به آنالیز عمیق نقش شکلات در شکل گیری میگرن پرداخته است. در این مطالعه، محققان نتوانستند شواهد کافی مبنی بر این که شکلات به تنهایی به عنوان محرک میگرن عمل می نماید، پیدا نمایند.
نکته پایانی
افراط در مصرف شکلات در عین خوشمزگی آن، می تواند تاثیراتی منفی برای بدن در پی داشته باشد. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که تمایلی به حذف این خوراکی لذیذ ندارید، با کمی کنترل در استفاده از آن، همچنان می توانید از مصرف این خوراکی مجذوب کننده لذت ببرید. فقط کافی است به مواردی که بالاتر اشاره شد، توجه کنید و برای داشتن بدنی سالم از افراط در خوردن آن پرهیز کنید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: eatthis
منبع: دیجیکالا مگ