این جزیره ژاپنی به یک باره خالی از سکنه شد!
به گزارش وبلاگ واحدی، جزیره متروکه هاشیما
در ژاپن جزایر متروکه کم نیستند که بی سکنه مانده اند و ساکنان سابق آن به شهرها مهاجرت نموده اند. حتی بر اساس آخرین آماری که اعلام شد، 505 جزیره متروک در این کشور وجود دارد که همگی هم در استان ناگازاکی ژاپن قرار گرفته اند. یکی از این جزایر متروک، جزیره هاشیما است که استان جالبی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا داستان جزیره متروکه هاشیما را به اتفاق هم در خبرنگاران آنالیز نماییم.
در ابتدا درباره جزایر ژاپنی باید این اطلاعات را به شما بدهیم تا کمی بیشتر با ان ها آشنا شوید. شیما در ژاپنی در واقع یک پسوند است که برای جزیره ها به کار می رود. به طور مثال: ایکی نوشیما، آئوگاشیما،… و بسیاری از شیماهای دیگر، همگی به معنای جزیره هستند. جزیره ای که امروز از آن سخن گفتیم جزیره هاشیماست که به آن جزیره گونکانجیما هم می گویند. نام این جزیره به معنای جزیره کشتی جنگی است.
این جزیره از نمای بالا شبیه به یک کشتی جنگی است. از لحاظ جغرافیایی، فاصله جزیره هاشیما تا شهر ناگازاکی، تنها 15 کیلومتر است و در بیشتر روزهای سال، آب و هوای خشن و ناخوشایندی دارد. جمعیت این شهر در پر جمعیت ترین حالت ممکنش در بین سال های 1887 تا 1974 میلادی بوده است.
حال بگذارید تا بگوییم که هاشیما چگونه یک جزیره مسکونی شد. این جزیره 6.3 هکتاری یکی از غنی ترین جزایر ژاپنی از نظر حجم بالای ذخایر زغال سنگ در زیر دریا می باشد. در همان زمان که با صنعتی سازی ژاپن همزمان شده بود، هاشیما به عنوان یکی از مراکز استخراج زغال سنگ، توانایی ایجاد فعالیت های معدنی و بعلاوه مشاغل مربوط را پیدا نموده و در همین زمینه آغاز به فعالیت نمود و بسیار مشهور شد.
همین قضیه، سبب جذب کارگران و افراد جویای کار که بیشترشان هم کارگران معدن بودند، به این جزیره شد. همینطور شد که این افراد و خانواده هایشان ساکنین این جزیره شدند.
در طی سال ها، جزیره هاشیما تبدیل به مکانی شد که مکانی جهت برآورده کردن امکانات لازم از جمله تاسیسات و تجهیزات معدنی و بعلاوه امکانات مسکونی لازم برای رفاه و راحتی کارگران معدن زغال سنگ بود. در سال 1890 بود که شرکت معروف میتسوبیشی، این جزیره غنی را خریداری نمود تا طرح خود مبنی بر استخراج زغال سنگ از زیر آب را اجرا کند.
از آن موقع به بعد بود که این جزیره رشد قابل توجهی پیدا کرد و به همین علت بود که ساخت و سازهای اولین ساختمان های بتونی خاکستری رنگ در این جزیره برای زندگی کارگران آغاز شد. در ابتدا گفتیم که این جزیره از بالا شبیه به یک کشتی نظامی است و حالا به شما می گوییم که این جزیره چرا به این شکل است زیرا برای این که سونامی و یا طوفان دریایی به این جزیره نفوذ ننمایند، موج شکن های بتنی دورتادور آن ریختند و به این صورت بود که هاشیما شبیه یک جزیره خاکستری کشتی شکل شد.
و اما چگونه هاشیما تبدیل به یک جزیره متروکه شد؟
در اوج شکوفایی هاشیما، دولت ژاپن استفاده از نفت را به زغال سنگ ترجیح داد و این تغییر رویه استفاده از انرژی ها، سرنوشت غمگین این جزیره را سبب شد.اوایل دهه ی60 میلادی بود که با نزدیک شدن به کاهش و تخلیه منابع و فرآورده های زغال سنگ، معادن مربوطه در کل کشور همگی با فاصله های کم بسته شدند. هاشیما نیز از این قائده مستثنی نبود.
در سال 1974 میلادی بود که میتسوبیشی گفت که هاشیما دیگر معدن ذغال سنگ ندارد. پس از این خبر بود که در چشم به هم زدنی هاشیما خالی از سکنه شد! اگر به عکس هایی که امروزه از داخل این جزیره منتشر می گردد نگاه کنید متوجه خواهید شد که این مردم به قدری با عجله و سرعت این جزیره را ترک کردند که حتی فرصت نکردند تا همه وسایل خود را ببرند.
سال های سال گذشت و بالاخره در اوت 2005، تعدادی از خبرنگاران، مجوز ورود به این جزیره را دریافت کردند و آن ها توانستند عکس هایی از این جزیره متروک تهیه نمایند و به همه دنیا نشان دهند.
زمانی که این عکس ها منتشر شدند و در رسانه ها پخش شدند، توجه بسیاری از گردشگران و حتی ماجراجویان ژاپنی نسبت به این جزیره جلب شد و همین توجه و علاقه مندی آن ها باعث شد تا دولت ژاپن تصمیم بگیرد که از این جزیره به عنوان یک جاذبه گردشگری و صنعتی استفاده نماید و بنابراین آغاز به بازسازی و حفاظت از این جزیره نمود.
منبع: الی گشت