تصاویر ، هنرمند سنندجی به درختان مرده جان می دهد ، نقش کتاب بر پیکر درخت
به گزارش وبلاگ واحدی، یکی از هنرمندان سنندجی این روزها در حال جان بخشیدن دوباره به درختان خشک خیابان های شهر سنندج است و نزدیک به 20 سال از زندگی خود را با هنر و هنرنمایی گره زده است.
به گزارش خبرنگاران، پیکرتراشی گذشته ای به درازای تاریخ دارد؛ شواهدی که از تراشیدن و فرم دادن اشیا از دوران غارنشینی به دست آمده است، قدمت این هنر را نشان می دهد. در عصر حاضر پیکرتراشی به دلیل پیشرفت علم و تکنولژی و پدیدار شدن جوامع صنعتی دگرگونی زیادی پیدا کرد و از یک هنر صرف و تفننی با صنعت عجین شده است و روی عناصری مانند چوب، آهن، حلبی، طلا، جواهر، شیشه، نخ، پارچه و سایر موارد به کار می رود؛ درواقع، هنرمندان با نگاه ظریف خود پیکر بی جان این اجسام را روح زیبایی می بخشند. زیباسازی و خلق آثار از درختان خشک شده اما ایده ای خلاقانه و زیباست که با هزینه بسیار کم، روح و هنر را در خیابان های شهر زنده می نماید.
نقش خانواده ای روی درخت سنجد
تیمور ایوبی 41 سال دارد و در کنار مجسمه سازی، طراحی و نقاشی هم می نماید: بیش از 15 سال است که مشغول کار روی چوب هستم، مجسمه می سازم هرچه به ذهنم خطور کند روی کاغذ طراحی می کنم و بر پیکر بی جان چوب، جان می دهم. هنر پیکرتراشی را تقریبا 20 سال پیش با شاگردی در خدمت استاد ضیاءالدینی آغاز کردم و توانسته ام در سطح کشور بیش از 12 بار در جشنواره های متعدد عنوان کسب کنم.
نخستین اثری که خلق کردم مربوط به 20 سال پیش است اثری که با گذشت دو دهه همچنان به یادگار گذاشته ام این کار روی کنده درخت سنجد اجرا شده و خانواده ای شامل پدر، مادر و بچه ها را به تصویر کشیده است.
این هنرمند کردستانی ادامه می دهد: در طول این سال ها روی متریال های مختلف کار نموده ام آثاری که نمونه های آن در سطح شهر سنندج وجود دارد اما معتقدم چون چوب خودش جان دارد، کار روی آن راحت تر است. درختان حتی بعد از مرگ هنوز در وجودش جان به جامانده ای دارند که اگر خوب روی آن کار گردد، حیات دوباره خودش را نشان می دهد. با همین دیدگاه برای اینکه درختان خشک شده سطح شهر جان دوباره بگیرند و از قطع کردن آنها جلوگیری گردد، ایده پیکرتراشی روی درختان خشک سطح شهر را به طور خودجوش در سنندج کلید زدم و خوشبختانه با حمایت شهرداری سنندج کار را در قالب پروژه گسترده دنبال کردم.
مخالفت هایی که مانعش نشد
ایوبی می افزاید: در مجموع 40 درخت خشک و قطور سطح شهر که قابلیت تبدیل شدن به مجسمه را دارند شناسایی شده است، ایده های مختلفی از جمله نمادهای سنندج شهر خلاق موسیقی دنیا و سنندج مرکز کتاب را روی این درختان اجرا خواهم کرد. این آثار را با سفارش شهرداری اما با ایده خودم و با الهام گرفتن از ویژگی های شهر سنندج خلق و سعی می کنم در خلق آثارم تاریخ، مفاخر و مشخصه های زادگاهم را به تصویر بکشم. نخستین کار پیکرتراشی روی درختان بی جان را در خیابان معراج سنندج اجرا کردم که دو دست گره خورده به نشانه وحدت است که مورد استقبال نهاده شد. روح زندگی در کارم وجود دارد؛ حتی تک تک سلول های مرده درخت با من حرف می زنند وقتی اثری را بر پیکر آن می بینیم.
منبع: همشهری آنلاین