طرز تهیه آش شله قلمکار مقوی و سنتی؛ با نکات کلیدی در تهیه آن

به گزارش وبلاگ واحدی، آش شله قلمکار، یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای ایرانی است. این آش اولین بار به دستور ناصرالدین شاه پخته شد و آن را با مراسم و تشریفات خاصی می پخته اند. آش شله قلمکار مانند آش معمولی حبوبات دارد و بر خلاف انواع دیگر آش، از گوشت در آن استفاده می گردد. آش شله قلمکار به علت محبوبیت زیاد در همه جای ایران پخت می گردد و ممکن است در دستورهای پخت مختلف نوع گوشت یا روغن استفاده شده، متفاوت باشد. آش شله قلمکار به علت حبوبات و گوشتی که در آن استفاده می گردد، سرشار از پروتئین و برای بچه ها در حال رشد و کسانی که دچار کم خونی هستند، بسیار مفید است.

طرز تهیه آش شله قلمکار مقوی و سنتی؛ با نکات کلیدی در تهیه آن

در ادامه شما را با طرز تهیه آش شله قلمکار آشنا خواهیم کرد.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار
برنجنصف پیمانه
عدس1 پیمانه
نخودنصف پیمانه
گندمنصف پیمانه
لوبیا چیتینصف پیمانه
گوشت250 گرم
پیاز و سیر4 عدد
سبزی آش500 گرم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه اندازه لازم
کشکبه اندازه لازم
روغن مایعبه اندازه لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار:

  • بهتر است از شب قبل حبوبات را در کاسه های جداگانه با اندازهی آب بخیسانید و چند بار آب آن ها را عوض کنید. این کار باعث می گردد که هم نفخ حبوبات گرفته گردد و هم پختن آن ها کمتر زمان بگیرد.
  • در مرحله بعد 3 عدد از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید.
  • سپس یک تابه را که اندازهی روغن در آن ریخته اید بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سرخ شدند آن ها را در یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید.
  • یک قابلمه مناسب تهیه کنید. سپس گندم را آبکش کنید و به همراه 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته گردد.
  • در ادامه در یک قابلمه دیگر حبوبات را به همراه 3 پیمانه آب بریزید و بگذارید تا با حرارت ملایم اجاق پخته شوند. بعد از گذشت حدود یک ساعت، لوبیا ها را آبکش کنید و به قابلمه نخود اضافه کنید و به آن ها اجازه دهید تا کاملا مغز پخت شوند.
  • در محله بعدی گوشت را پاک کنید و بشویید، سپس آن را بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز خرد کنید.
  • پیاز به جای مانده و سیر را پوست بگیرید و به چهار قسمت قاچ کنید و آن ها را به همراه گوشت در یک قابلمه بریزید و 5 پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید تا گوشت به آرامی بر روی حرارت ملایم اجاق گاز پخته گردد.
  • گوشت را بعد از اینکه پخته شد از قابلمه خارج کنید و با یک گوشتکوب آن را بکوبید تا ریش ریش گردد. آب گوشت را صاف کنید و کنار بگذارید.
  • در مرحله بعد برنج را بشویید و عدس را نیز آبکشی کنید. سپس برنج را به همراه 6 پیمانه آب در یک قابلمه بریزید. قابلمه را بر روی اجاق گاز قرار دهید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را ملایم کنید، تا عدس و برنج به آرامی پخته گردد.
  • حالا نوبت به آماده کردن سبزی آش رسیده است. سبزی آش شله قلمکار شامل؛ اسفناج، جعفری، ریحان، گشنیز و نعناع است. سبزی ها را پاک کنید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه آن ها را ساطوری خرد کنید.
  • بعد از اینکه برنج و عدس پخته شدند، سبزی های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. البته برای اینکه رنگ سبزی ها تغییر نکند قبل از اضافه کردن آن ها، به قابلمه نمک اضافه کنید.
  • بعد از گذشت حدود 20 دقیقه که سبزی ها نرم شدند، نوبت اضافه کردن گندم، لوبیا و نخود پخته شده به قابلمه است.
  • گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشتی که کنار گذاشته بودید به قابلمه اضافه کنید و در ادامه نیز نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
  • سپس نیمی از پیاز داغ را که آماده نموده اید را به قابلمه اضافه کنید و اندازهی آب جوش به آش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و به آش اجازه دهید به مدت دو تا سه ساعت به آرامی پخته گردد و لعاب بیندازد.
  • بعد از اینکه آش آماده شد آن را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پیاز داغ، نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

نکاتی در تهیه آش شله قلمکار:

  • اگر به اسفناج دسترسی ندارید، می توانید به جای آن از برگ چغندر بهره ببرید.
  • بهتر است از گوشت بدون استخوان در تهیه آش بهره ببرید. اگر از گوشت با استخوان استفاده کردید، گوشت را از آن جدا کنید و بکوبید. برای کش آمدن بیشتر آش قلم را نیز از استخوان جدا کنید و در آش بریزید.
  • برای خوشمزه تر شدن آش شله قلمکار از اندازه پیاز داغ بیشتری بهره ببرید.
  • برای خوشمزه تر شده آش شله قلمکار می توانید در انتهای پخته شدن آن، اندازهی ماست را به آن اضافه کنید و بگذارید چند قل با مواد بخورد.
  • دستور تهیه آش شله قلمکار که به آموزش آن پرداختیم برای 4 نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

آش شله قلمکار بدون گوشت

اگر مایل به استفاده از گوشت در آش شله قلمکار نیستید، می توانید به جای آب گوشت از عصاره طعم دهنده گوشت در آش شله قلمکار بهره ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 4 بهمن 1400 بروزرسانی: 4 بهمن 1400 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 2069

به "طرز تهیه آش شله قلمکار مقوی و سنتی؛ با نکات کلیدی در تهیه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شله قلمکار مقوی و سنتی؛ با نکات کلیدی در تهیه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید