طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری ، یک دمپخت ماهی بی نظیر
به گزارش وبلاگ واحدی، لخلاخ یا لخ لخ، ریشه در کلمه عربی لخلخه، به معنی بوی خوش دارد. دمی لخلاخ بوشهری ، این غذای محلی خوشمزه جنوبی، یک مدل دمی ماهی است که مواد اصلی آن ماهی، سیر و سبزی بوده و شیوه های مختلفی برای طبخ دارد. معمولا برای چاشنی این غذا یا از تمر هندی و یا لیمو عمانی استفاده می گردد.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ژینو بیشتر بدانید.
در ادامه دستور تهیه دمی لخلاخ بوشهری اصیل، به صورت تصویری و مرحله به مرحله آورده شده است؛ توصیه می کنیم حتما این پلوی خوشمزه را یکبار هم که شده امتحان کنید و از عطر و طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری
مواد لازم برای تهیه دمپخت ماهی بوشهری | |
فیله ماهی شیر | 160 گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز | به مقدار دلخواه |
پیاز ریز شده | 80 گرم (یک عدد متوسط) |
سیر له شده | دو حبه |
روغن مایع و کره | به مقدار لازم |
تمبر هندی صاف شده | 40 گرم (3 قاشق غذاخوری) |
آرد | به مقدار لازم |
برنج | 300 گرم (2/5 پیمانه) |
شوید ریز شده تازه | یک و یک سوم پیمانه |
زعفران حل شده یا دمنموده | به مقدار لازم |
روش پخت دمپختک ماهی بوشهری
- ماهی ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم.
- تکه های ماهی را با نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز کوبیده شده ماساژ می دهیم تا مزه دار شوند.
- سپس تکه های مزه دار شده ماهی را در آرد می غلطانیم تا یک لایه نازک از آرد، اطراف تکه های ماهی شکل بگیرد.
- در این مرحله تکه های ماهی را در سرخ تفت می دهیم تا مقدار کمی سرخ شوند.
- ماهی ها را از ماهیتابه خارج می کنیم.
- پیازهای ریز خرد شده را درون روغن می ریزم و خوب تفت می دهیم.
- هر زمان که پیاز طلایی شد، سیر له شده را به پیاز اضافه نموده، کمی تفت می دهیم و سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.
- در این مرحله، تمبر هندی صاف شده را به پیازها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
- در خاتمه تکه های ماهی را نیز به این مواد اضافه می کنیم، مخلوط می کنیم و شعله را خاموش می کنیم.
- در مرحله آخر، برای ترکیب کردن مواد با برنج، دو تا راه داریم.
1: در قابلمه ای که می خواهیم پلو را دم کنیم، مواد و برنج و شوید را به صورت لایه لایه بریزیم.
2: همه مواد را به آرامی در دیگ مخلوط کنیم و دم کنیم.
- پس از پخت این لخلاخ ماهی خوشمزه، در زمان سرو، زعفران دمنموده را روی دمی بریزید و از عطر بی نظیرش لذت ببرید.
نوش جان . . .
سخن آخر
روش پخت دمی لخلاخ بوشهری که همان دمپخت ماهی معطر است را به روشی اصیل در این مطلب برای شما ارائه دادیم. این دستور یکی از محلی ترین و بی نظیرترین روش های پخت دمی لخلاخ است که خانم های بوشهری از آن استفاده می نمایند.
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و با پخت این غذای خوشمزه جنوبی، تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید؛ در پایین همین صفحه ما منتظر خواندن نظرات و ایده های شما هستم.
در نهایت توصیه می کنیم که اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید، مطلب طرز تهیه انواع غذا با ماهی (ماهی قزل آلا، سالمون و سفید) را نیز در انگیزه از دست ندهید!
برگرفته از: صفحه اینستاگرام نیلوفر جهانگیری
منبع: مجله انگیزه