طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری ، یک دمپخت ماهی بی نظیر

به گزارش وبلاگ واحدی، لخلاخ یا لخ لخ، ریشه در کلمه عربی لخلخه، به معنی بوی خوش دارد. دمی لخلاخ بوشهری ، این غذای محلی خوشمزه جنوبی، یک مدل دمی ماهی است که مواد اصلی آن ماهی، سیر و سبزی بوده و شیوه های مختلفی برای طبخ دارد. معمولا برای چاشنی این غذا یا از تمر هندی و یا لیمو عمانی استفاده می گردد.

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری ، یک دمپخت ماهی بی نظیر

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ژینو بیشتر بدانید.

در ادامه دستور تهیه دمی لخلاخ بوشهری اصیل، به صورت تصویری و مرحله به مرحله آورده شده است؛ توصیه می کنیم حتما این پلوی خوشمزه را یکبار هم که شده امتحان کنید و از عطر و طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری

مواد لازم برای تهیه دمپخت ماهی بوشهری
فیله ماهی شیر160 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیزبه مقدار دلخواه
پیاز ریز شده 80 گرم (یک عدد متوسط)
سیر له شده دو حبه
روغن مایع و کرهبه مقدار لازم
تمبر هندی صاف شده 40 گرم (3 قاشق غذاخوری)
آرد به مقدار لازم
برنج300 گرم (2/5 پیمانه)
شوید ریز شده تازهیک و یک سوم پیمانه
زعفران حل شده یا دمنمودهبه مقدار لازم

روش پخت دمپختک ماهی بوشهری

  • ماهی ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم.
  • تکه های ماهی را با نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز کوبیده شده ماساژ می دهیم تا مزه دار شوند.
  • سپس تکه های مزه دار شده ماهی را در آرد می غلطانیم تا یک لایه نازک از آرد، اطراف تکه های ماهی شکل بگیرد.
  • در این مرحله تکه های ماهی را در سرخ تفت می دهیم تا مقدار کمی سرخ شوند.
  • ماهی ها را از ماهیتابه خارج می کنیم.
  • پیازهای ریز خرد شده را درون روغن می ریزم و خوب تفت می دهیم.
  • هر زمان که پیاز طلایی شد، سیر له شده را به پیاز اضافه نموده، کمی تفت می دهیم و سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم.
  • در این مرحله، تمبر هندی صاف شده را به پیازها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
  • در خاتمه تکه های ماهی را نیز به این مواد اضافه می کنیم، مخلوط می کنیم و شعله را خاموش می کنیم.
  • در مرحله آخر، برای ترکیب کردن مواد با برنج، دو تا راه داریم.

    1: در قابلمه ای که می خواهیم پلو را دم کنیم، مواد و برنج و شوید را به صورت لایه لایه بریزیم.

    2: همه مواد را به آرامی در دیگ مخلوط کنیم و دم کنیم.

  • پس از پخت این لخلاخ ماهی خوشمزه، در زمان سرو، زعفران دمنموده را روی دمی بریزید و از عطر بی نظیرش لذت ببرید.

نوش جان . . .

سخن آخر

روش پخت دمی لخلاخ بوشهری که همان دمپخت ماهی معطر است را به روشی اصیل در این مطلب برای شما ارائه دادیم. این دستور یکی از محلی ترین و بی نظیرترین روش های پخت دمی لخلاخ است که خانم های بوشهری از آن استفاده می نمایند.

امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و با پخت این غذای خوشمزه جنوبی، تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید؛ در پایین همین صفحه ما منتظر خواندن نظرات و ایده های شما هستم.

در نهایت توصیه می کنیم که اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید، مطلب طرز تهیه انواع غذا با ماهی (ماهی قزل آلا، سالمون و سفید) را نیز در انگیزه از دست ندهید!

برگرفته از: صفحه اینستاگرام نیلوفر جهانگیری

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 1 آبان 1399 بروزرسانی: 1 آبان 1399 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 1344

به "طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری ، یک دمپخت ماهی بی نظیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمی لخلاخ بوشهری ، یک دمپخت ماهی بی نظیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید