محوطه فیض آباد آبیک متعلق به دوران تاریخی است

به گزارش وبلاگ واحدی، سرپرست هیئت باستان شناسی محوطه فیض آباد آبیک از تعلق این محوطه به دوران تاریخی اطلاع داد.

محوطه فیض آباد آبیک متعلق به دوران تاریخی است

نوذر حیدری سرپرست هیئت باستان شناسی محوطه فیض آباد آبیک اعلام نمود که برآورد به منظور مشخص عرصه و حریم جبهه شمالی و غربی این محوطه و شواهد سطحی محوطه که در بخش های مختلف آن نیز در گذشته کاوش های غیر مجاز زیادی اجرا شده، نشان می دهد محوطه متعلق به دوران تاریخی است و تمام سفال های آن از نوع نخودی با نقوش کنده هندسی هستند. وی در این رابطه گفت:

محوطه فیض آباد یکی از آثار تاریخی استان قزوین در محدوده شهرستان آبیک است که در کیلومتر دو جاده زیاران و طالقان در داخل اراضی مجتمع کشت و صنعت زیاران طالقان واقع شده است.

حیدری با بیان اینکه این محوطه در سال 1380 به شماره 5493 در لیست میراث ملی کشور به ثبت رسیده و هیچ گونه برآورد و کاوشی در این مکان به انجام نرسیده است، اضافه نمود:

با توجه به انجام و تکمیل عملیات عمرانی احداث استخر پرورش ماهی از سوی مجتمع کشت و صنعت در مجاورت محوطه، ضروری بود برای اطمینان از عدم تجاوز به عرصه و حریم اثر برآورد در اطراف محدوده استخر انجام گردد که برنامه حاضر به همین منظور انجام شد.

حیدری با اشاره به انتخاب نقاطی به منظور برآورد با فواصل نزدیک به هم (حداکثر سه متر) پس از آنالیز و بازدید میدانی، از خفر در نهایت 26 گمانه در جبهه شمالی و شمال غربی محوطه و در چهار طرف محدوده ساخت استخر اطلاع داد. او با بیان اینکه بستر طبیعی منطقه بیشتر سنگلاخ و صخره ای است، توضیح داد:

حداکثر عمق گمانه ها 120 سانتی متر بود و هیچ کدام از گمانه ها به محدوده عرصه برخورد نکردند و با توجه به محدوده عرصه مشهود اثر، می توان قرار گرفتن استخر را در محدوده حریم درجه دو قرار داد.

سرپرست هیئت باستان شناسی اعلام نمود که شواهد سطحی محوطه که در بخش های مختلف آن نیز در گذشته کاوش های غیر مجاز زیادی اجرا شده، نشان می دهد محوطه متعلق به دوران تاریخی است (فقط یک نمونه سفال لعابدار دوره اسلامی دیده شد) و تمام سفال های این محوطه از نوع نخودی با نقوش کنده هندسی هستند. وی اضافه نمود:

ساختارهای معماری بیرون افتاده به واسطه کاوش های غیر مجاز سازه های معماری سنگی را نشان می دهد و می توان گفت این محوطه از نوع استقرارهای فصلی است که به وسیله کوچ روهای منطقه در زمان خود مورد استفاده قرار گرفته است.

نوذر حیدری با بیان اینکه بخش هایی از محوطه به علت احداث جاده زیاران و طالقان در گذشته تخریب شده است، اذعان کرد:

بخش هایی از آن از سوی کاوشگران غیرمجاز آسیب دیده و بخش هایی نیز به واسطه تفکیک و تقسیم اراضی منطقه حداقل در دو زمین با مالک مجزا واقع شده که با حصار کشی و احداث راه دسترسی فرعی و ساخت و سازهای انجام شده در گذشته آسیب هایی به آن وارد شده است.

منبع: کجارو / سازمان میراث فرهنگی
انتشار: 7 دی 1403 بروزرسانی: 7 دی 1403 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 2526

به "محوطه فیض آباد آبیک متعلق به دوران تاریخی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محوطه فیض آباد آبیک متعلق به دوران تاریخی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید