آیا ورم لب خطرناک است؟ دلایل و راه های درمان آن را بشناسید

به گزارش وبلاگ واحدی، ورم لب به دلایل متفاوتی مانند تجمع مایع در زیر پوست لب و التهاب بدن اتفاق می افتد. اگر بخواهیم علت اصلی این عارضه را توضیح دهیم، باید گفت خیلی چیزها می توانند باعث متورم شدن لب مثل بیماری های پوستی یا حساسیت و آلرژی شوند.

آیا ورم لب خطرناک است؟ دلایل و راه های درمان آن را بشناسید

تورم لب می تواند آزاردهنده باشد و خطرناکی آن بستگی به دلیل ایجاد آن دارد. در ادامه قصد داریم با دلیل های اصلی تورم لب آشنا شویم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ورم لب به چه دلیل است؟

نمی توان دلیل خاصی برای تورم در لب ها بیان نمود؛ زیرا این مشکل به وسیله بیماری های مختلفی ایجاد می شود. در ادامه به توضیح بعضی از این موارد می پردازیم.

آلرژی

بدن بسیاری از افراد در برابر مواد غیر خطرناک یا آلرژن ها واکنش نشان می دهد. این واکنش در واقع فراوری ماده ای به نام هیستامین در بدن است که باعث ایجاد علائمی مانند خارش پوست، عطسه و التهاب می شود. التهاب بدن می تواند لب ها را تحت تاثیر قرار داده باعث ایجاد تورم در آنها شود. به طور کلی هر نوع آلرژی ممکن است سبب تورم لب شود.

آنافیلاکسی

این بیماری نوعی آلرژی شدید است که به وسیله هر آلرژنی ممکن است به وجود آید. آنافیلاکسی علاوه بر ایجاد ورم لب می تواند باعث پر شدن بدن از مواد شیمیایی به وسیله سیستم ایمنی شود که در این صورت به فرد شوک وارد شده و ضروری است به پزشک مراجعه کنید.

از دیگر علائم آنافیلاکسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • غش

  • پایین بودن فشار خون

  • تورم گلو و زبان

  • تند یا کند شدن نبض

آلرژی زیست محیطی

آلرژی های محیطی زیادی در هوا وجود دارد که می توان از آنها به گرده، شوره حیوانات و گردوغبار اشاره نمود. دوری از این ذرات در بسیاری از مواقع کار غیر ممکنی بوده و علاوه بر ایجاد تورم لب می تواند باعث عطسه، اگزما و گرفتگی بینی شوند.

آلرژی به غذا

اگر به غذای خاصی حساسیت دارید معمولا از اولین علائم نشان دهنده این آلرژی، تورم لب است. غذاهایی مانند انواع صدف، تخم مرغ، لبنیات و آجیل نسبت به دیگر غذاها حساسیت بیشتری ایجاد می نمایند.

دیگر علائم حساسیت غذایی عبارت اند از:

  • متورم شدن صورت

  • سرگیجه

  • متورم شدن زبان

  • دل درد

  • حالت تهوع

  • سرفه

  • خس خس سینه

برای درمان تورم لب ناشی از حساسیت غذایی، تنها راهی که وجود دارد پرهیز از غذاهایی است که نسبت به آنها آلرژی دارید. بیماری های آلرژیک زیادی وجود دارد که می توانند تورم لب را در پی داشته باشند. از جمله آلرژی دارویی، حساسیت به نیش زنبور و غیره.

آنژیوادم

از بیماری هایی است که دلیل آن می تواند ناشی از واکنش غیر آلرژیک دارویی، آلرژی یا ارثی باشد و علائم آن شامل ورم لب، چشم و هر بخش دیگر بدن می شود. علاوه بر تورم؛ علائمی مانند درد و خارش نیز در بدن فرد دیده می شود که پس از 24 تا 48 ساعت بهبود می یابند. برای درمان بهتر است از کورتیکواستروئیدها و آنتی هیستامین ها بهره ببرید.

کیلیت غده ای

این بیماری که دلیل دقیق آن تعیین نیست و پزشکان احتمال می دهند ناشی از آسیب به لب، قرارگیری در معرض اشعه ماوراء بنفش یا سیگار کشیدن باشد، از عارضه هایی بوده که فقط تورم لب ها را در پی دارد. کیلیت غده ای بیشتر در مردان دیده شده و در صورتی که فرد دچار عفونت باکتریایی نشود، احتیاجی به درمان آن نیست.

سندروم ملکرسون روزنتال

سندروم ملکرسون روزنتال بیماری ای است که علامت اولیه آن ایجاد ورم لب است. سندروم ملکرسون روزنتال (MRS) می تواند باعث فلج صورت یا به وجود آمدن شکاف در زبان شود. این بیماری نادر بوده و دلیل آن احتمالا به ژنتیک افراد برمی شود. برای کاهش تورم معمولا از کورتیکواستروئیدها و NSAID استفاده می شود.

آسیب و صدمه به لب

هر آسیبی که به صورت وارد شود به خصوص اگر نزدیک به دهان باشد، امکان ایجاد تورم لب را افزایش می دهد. صدماتی که ممکن است به لب وارد شود به توضیح زیر است:

  • گاز گرفتن

  • سوزش

  • بریدگی

  • پارگی

  • تروما با نیروی بلانت

اگر آسیب به لب شدید نباشد می توانید با یاری کیسه یخ به کاهش درد و ورم لب یاری کنید. در صورتی که صدمه باعث ایجاد خون ریزی شدید شود یا بریدگی به حدی عمیق باشد که احتمال عفونت آن بالا رود بهتر است، برای درمان به اورژانس مراجعه کنید.

عفونت

تورم در لب می تواند ناشی از بیماری های عفونی و به دلیل وجود ویروس یا باکتری باشد. اگر از پوست خود به درستی مراقبت نکنید نتیجه آن ایجاد این نوع عفونت ها است. لب های خشک و ترک دار بیشتر در معرض آلوده شدن به وسیله باکتری هستند. از این رو ضروری است همواره آنها را مرطوب نگه دارید. این موضوع در زمستان بیشتر دیده می شود.

یکی دیگر از عفونت های ویروسی که می تواند باعث ایجاد تورم در لب ها شود ویروس تبخال است. برای درمان تبخال می توان از داروهای ضد ویروس استفاده کرد اما این عارضه معمولا به صورت خودجوش بهبود می یابد.

آیا ورم لب خطرناک است؟

تورم لب ها ممکن است نشان دهنده بیماری های آلرژیک باشد یا در اثر صدمه و آسیب به وجود آید. اینکه این مشکل خطرناک است یا نه، باید به وسیله پزشک تعیین شود. اگر مطمئن هستید که به بیماری های گفته شده مبتلا نیستید، باید یک متخصص پوست ورم لب را آنالیز کند تا متوجه مسائل پوستی شما شود.

چگونه ورم لب را بخوابانیم؟

برای از بین بردن تورم لب باید پزشک شما دلیل ایجاد آن را تشخیص دهد. اگر عارضه به دلیل مواردی همانند آلرژی باشد باید سعی کنید از آلرژن ها تا حد زیادی اجتناب کنید.

بعلاوه دلیل شناخت آن و پرهیز از عوامل ایجاد نماینده تورم می تواند از بازگشت این مشکل در آینده جلوگیری کند. اگر عفونت ویروسی یا باکتریایی در ایجاد تورم تاثیر داشته باشد با یاری داروهای ضد ویروسی یا بعضی آنتی بیوتیک ها می توان به کاهش علائم یاری کرد.

در صورتی که تورم در لب خیلی شدید شد؛ حتما باید به متخصص پوست مراجعه و از دلیل دقیق آن و راه درمان تورم مطلع شوید.

رعایت چه نکاتی در داشتن لب های سالم به شما یاری می نماید؟

برترین راه برای داشتن لب های سالم استفاده از کرم های مرطوب نماینده و آب رسان است. این موضوع از خشکی و ترک ترک شدن لب جلوگیری نموده در زیبایی شما نقش مهمی دارد.

بعلاوه بهتر است از عادت های بد مانند گاز گرفتن لب ها، لیسیدن و کندن پوست آنها اجتناب کنید. زیرا این کار زمینه ورود باکتری و ویروس را به درون پوست لب ایجاد می نماید.

استفاده از لوازم آرایش بی کیفیت و فیک علاوه بر ایجاد بیماری ها جسمی می تواند باعث ایجاد آسیب در پوست لب شما نیز شود.

ورم لب می تواند بسیار آزاردهنده باشد. اینکه از خواب بعضیزید و با لب ها یا صورت متورم روبرو شوید باعث احساس ناراحتی شدیدی می شود. این عارضه به دلایل متفاوتی ایجاد می شود و ضروری است دلیل ایجاد آن به وسیله پزشک تشخیص داده شود. با یافتن دلیل تورم می توانید از بازگشت دوباره آن تا حد زیادی جلوگیری کنید.

از مهم ترین بیماری هایی که تورم لب جزء علائم آنها محسوب می شود می توان به آلرژی، آلرژی های زیست محیطی، عفونت های ویروسی یا باکتریایی، صدمه به صورت، سندروم ملکرسون روزنتال و ... اشاره نمود.

درمان تورم در لب کاملا به دلیل ایجاد آن بستگی دارد. البته در موارد زیادی بدون احتیاج به استفاده از دارو یا روش خاص، تورم پس از گذشت مدت زمانی می خوابد. دیگر مواقع نیز استفاده از داروهای ضد التهاب، ضد ویروس یا آنتی بیوتیک می تواند باعث کاهش علائم و درمان آن شود.

در صورتی که تورم خیلی شدید باشد ضروری است به پزشک متخصص پوست مراجعه و از دلیل اصلی ایجاد آن اطلاع پیدا کنید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اسفند 1401 بروزرسانی: 17 اسفند 1401 گردآورنده: huseynvahedi.ir شناسه مطلب: 2354

به "آیا ورم لب خطرناک است؟ دلایل و راه های درمان آن را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا ورم لب خطرناک است؟ دلایل و راه های درمان آن را بشناسید"

1 دیدگاه

حسین قاسمی 25 تیر 1402

آیا راه کاری ساده خانگی هست که با آن بتوان ورم لب را درمان کرد ؟

پاسخ به حسین قاسمی
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید